1kg faina
150g margarina
150g untura de porc
150g branza telemea
4oua
5 linguri mari cu smantana
2 linguri otet
25g drojdie
50ml lapte
1 ou pt uns
chimion, susan, mac
Frecam cu mana faina cu branza, untura si margarina pana nu se mai simt cocoloasele, apoi adaugam ouale, smantana si otetul.
Framantam bine aluatul pana devine neted si il lasam la crescut.
Intindem aluatul pe masa presarata cu faina si se decupam cu forma covrigeii.
ii asezam in tava stropita cu putin ulei, ii ungem cu ou si ii presaram cu chimion.
Punem tava in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 15 minunte.....sunt deliciosi langa o bere.
Hmmm, ce frumosi sint... uite forma asta lipseste din bucatarioara mea... De unde ai achizionat-o ca poate-i spun mamei sa cumpere una... Multumesc anticipat si plec cu tot cu farfurioara cu covrigei, asta pentru ca sint prima, nu ?! Pupici !
RăspundețiȘtergereDaniela forma am cumparat-o de la noi din oras, a costat 9 lei.
RăspundețiȘtergereCe buni sunt acesti covrigei;formele eu le-am pastrat dar de facut nu am facut de ani...
RăspundețiȘtergerete pupic!
Am avut forma si acum nu stiu pe unde este.Tre' sa-mi cumpar alta si sa fac si eu.Pupici!
RăspundețiȘtergeresunt preferatii mei!!!Te pup!!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata acesti covrigei si sunt covinsa ca sunt si gustosi,daca ii vede vitoarea mea doctorita sigur ma pune sa ii execut.PUP!
RăspundețiȘtergereCe-as mai rontai si eu cativa! Dar n-am forma si nici n-am vazut(poate pentru ca n-am stiut ca exista si n-am cautat-o).
RăspundețiȘtergerePupici pe gropite, tie si ajutoarelor tale!
Nici eu n-am, dar nu plang =) Faceti fara forma, improvizati. Eu ii fac rotunzi :)
RăspundețiȘtergere