5 oua, 10 linguri de zahar, 5 linguri mari cu faina, o lingurita cacao
Albusurile le mixam bine, adaugam treptat zaharul. In spuma densa obtinuta incorporam pe rand galbenusurile, apoi faina.
Separat intr-un caston mic punem 4-5 linguri de compozitie si o amestecam cu cacao.
Luam din compozitia cu cacao cate o jumatate de lingurita si facem gramajoare in tava pregatita pentru cuptor, cu distanta de 3 cm intre ele.
Apoi cu ajutorul unei scobitoare formam stelute....se pot face si cu posul.
Introducem tava in cuptor pentru 5 minute pana cand vedem ca stelutele noastre s-au copt usor la suprafata. Scoatem tava din cuptor si turnam peste ele restul compozitiei de blat, nivelam cu atentie sa nu le deranjam. Introducem tava inapoi in cuptor pe a coace blatul complet.
Introducem tava in cuptor pentru 5 minute pana cand vedem ca stelutele noastre s-au copt usor la suprafata. Scoatem tava din cuptor si turnam peste ele restul compozitiei de blat, nivelam cu atentie sa nu le deranjam. Introducem tava inapoi in cuptor pe a coace blatul complet.
Facem testul cu o scobitoare, daca introdusa in blat aceasta iese curata inseama ca blatul nostru este facut.
Scoatem tava din cuptor si rasturnam blatul pe un servet si il rulam.
Il lasam sa se raceasca complet, apoi cu grija il desfacem si il umplem cu crema.
Crema
Il lasam sa se raceasca complet, apoi cu grija il desfacem si il umplem cu crema.
400ml lapte, 2 oua, 4 linguri de faina, 10 linguri zahar
100g ciocolata, 100g unt , 200ml frisca, rom sau vanilie, 1 întăritor pentru frisca
Dizolvam faina in putin lapte rece, adaugam zaharul si ouale, punem si restul de lapte fierbinte si fierbem crema la foc mic.
Cand s-a ingrosat adaugam ciocolata rupta bucatele, punem si esențele de vanilie sau rom.
Crema o lasam la racit si apoi o mixam cu untul si o amestecam cu frisca batuta separat cu un intaritor de frisca.
Desfacem cu grija blatul, il umplem cu crema si rulam la loc.
100g ciocolata, 100g unt , 200ml frisca, rom sau vanilie, 1 întăritor pentru frisca
Dizolvam faina in putin lapte rece, adaugam zaharul si ouale, punem si restul de lapte fierbinte si fierbem crema la foc mic.
Cand s-a ingrosat adaugam ciocolata rupta bucatele, punem si esențele de vanilie sau rom.
Crema o lasam la racit si apoi o mixam cu untul si o amestecam cu frisca batuta separat cu un intaritor de frisca.
Desfacem cu grija blatul, il umplem cu crema si rulam la loc.
O rulada aratoasa si excelenta! Imi cam trage cu ochiul :)! Pup cu drag! O primavara frumoasa!
RăspundețiȘtergeremultumesc Adela, si tie iti doresc o primavara frumoasa!
ȘtergereDin pozele de la reteta eu am vazut 2 la inceput, una la mijloc si trei la sfarsit.
RăspundețiȘtergereRulada arata excelent!
Te pupic si te felicit ca te-ai apucat iar de postat!
Mari am reparat greaseala...nu stiu ce s-a intamplat.
Ștergeremersi mult de vizita.
O rulada minunata, apetisanta! Diana, vreau sa vin la tine, poftesc doar o felie.
RăspundețiȘtergerevino, te astept cu mare drag!
ȘtergereEi, da! Acum vad toate pozele! Te pupic!
RăspundețiȘtergereVai cat de interesanta e chestia cu stelutele! Nu mi-ar fi dat prin cap asa ceva. Multumesc frumos de idee!
RăspundețiȘtergererRamona mersi mult, ma bucur ca-ti place!
RăspundețiȘtergereCe frumos arata cu stelute,imi place mult ideea!Pupici!
RăspundețiȘtergerede ce mi sa taiat cind am pus frisca?????????????
RăspundețiȘtergereInteresanta ideea cu blatul :) pupici :-* !
RăspundețiȘtergereO minunatie !
RăspundețiȘtergere