blat din 6 oua, 12 linguri zahar,50ml ulei, 9 linguri faina, 1 plic praf de copt
albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat, se mixeaza bine pana acesta se topeste, se adauga galbenusurile si uleiul, apoi faina si praful de copt.
se coace blatul in cuptorul incalzit in prealabil. rece se taie in doua.
pt sirop: sucul de la fructe plus apa pana obtinem 400ml lichid, se indulceste cu zahar
se insiropeaza blatul rece
crema de frisca : 500ml frisca, 3 linguri de zahar pudra, suc de lamaie, o conserva fructe tropicale.
frisca se mixeaza cu zaharul pudra si sucul de lamaie, se adauga fructele taiate cubulete mici.
pentru ornat: 200ml frisca, 1 lingura zahar pudra, suc de lamaie
frisca se mixeaza cu zaharul pudra si sucul de lamaie.
glazura de ciocolata: 150g ciocolata cu lapte, 100ml frisca lichida.
se incalzeste frisca se adauga ciocolata rupta bucatele s eamesteca bine pana se topeste.
se glaseaza tortul cu glazura calduta.
asamblare: blatul se aseaza in tava cu perete detasabil, se insiropeaza, se pune jumatate de crema, apoi al doilea blat, se insiropeaza, se pune si restul de crema.
se da la rece, apoi se glaseaza cu ciocolata.
Mamaaa!! Mi-ar fi placut sa vad si sectiunea, cred ca mai rau imi faceam!! :) Pupici!
RăspundețiȘtergereDiana, ce frumos arata! Chiar daca nu e ornat prea sofisticat. Simplu si frumos! Sigur si gustos.
RăspundețiȘtergereNici nu iti inchipui cat de mult imi place!... Ador torturile simple... Daca eu fac uneori si torturi mai incarcate, e doar fascinatia mea de a face acele ornamente si satisfactia de a vedea ca iese ceva frumos, dar daca ar fi sa aleg pentru sufletul meu, as alege un tort gat mai simplu dar elegant, asa cum este acesta!
RăspundețiȘtergereFelicitari!...
Cu fructe si cu friscaaaaaaaaaaaa...parca poate fi mai bun altfel ???
RăspundețiȘtergereUnde l-ai dus de nu ne-ai aratat si sectiunea ???
Duminica relaxanta sa ai.
Te tzuc !
Frumos ornat si bun de mancat.........mmm.
RăspundețiȘtergereDuminica placuta !
Super bine arata ! Delicios de bine :P
RăspundețiȘtergereImi place cat de "grafic" l-ai decorat!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos tortul draga Diana!
RăspundețiȘtergereA iesit si soarele, numai buna o felie de tort cu frcute tropicale.
RăspundețiȘtergereYou are so gorgeous. Love your blog so much.
RăspundețiȘtergerePlease follow my blog...
♥Love from Antalya♥
http://antalya-magnificent-city.blogspot.com
Superb tortul!!
RăspundețiȘtergereAspectul este deosebit dar reteta in intregime are anumite scapari si nu o sa evidentiez decat glazura care este mult prea multa ptr blatul de tort (spun asta din experienta...acum doua ora l-am terminat)...si tot referitor la glazura inlocuiti frisca lichida cu unt...rezultatul o sa fie mult mai spectaculos
RăspundețiȘtergere