Pagini

joi, 29 martie 2012

Prajitura sah



 Blat
7oua
250g zahar
 7 linguri mari de faina
10g praf de copt
2-3 linguri cacao

batem albusurile, adaugam treptat zaharul.
mixam in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa, apoi incorporam galbenusurile.
 la urma punem faina cernuta si praful de copt si amestecam usor cu lingura.
impartim conmpozitia in doua castroane, o parte o coloram cu cacao.
coacem doua blaturi unul alb si unul maro in tava mare de la aragaz 28/38cm.


  cu ajutorul unui pahar decupam cercuri si inlocuim cercurile intre ele....cum se vede in imaginii .


Pentru crema: 
 1 plic crema de vanilie
esenta de portocale
200 ml lapte
100ml frisca lichida
 turnam plicul de crema intr-un bol, punem laptele si mixam la viteza mica, apoi punem restul de frisca si esenta de portocale, mixam pana obtinem o crema groasa...la nevoie se poate subtia cu putin lapte.

Sirop:
 300ml apa si 4 linguri de zahar se fierb se foloseste rece.

Asamblare:
insiropam usor primul blat, intindem uniform crema si asezam cu atentie cel de-al doilea blat.
il insiropam si pe el. lasam prajitura sa stea la rece 30 minute si o glasam cu ciocolata.













9 comentarii:

  1. Superbes j'ai bien aimé les photos du pas à pas, sa doit être bien gourmand!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai muncit ceva la ea, dar ti-a iesit superba!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmmm ce bine arata!!! Imi place!!!Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  4. SUPERBA E DE EXECUTAT O RUGAMINTE DIMENSIUNEA TAVI DE CAT ESTE MULTUMESC.CAMI

    RăspundețiȘtergere
  5. O idee minunata ai avut Diana !!!
    Tare bine mai arata prajitura ta.
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai facut o prajitura frumoasa si cu siguranta si foarte buna, bravo!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. cred că am să o încerc să o fac ..arată f bine şi cred că e şi delicioasă:-)

    RăspundețiȘtergere