avem nevoie de:
125g unt
3 oua
120g zahar
6 linguri lapte
120g faina
5g praf de copt
1 fiola esenta de portocale sau lamaie
1 fiola esenta de rom
3 lingurite de cacao
Topim untul si-l lasam sa se raceasca
Galbenusurile le freacam cu zahar pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.
Adaugam untul rece, laptele si la urma fainA impreuna cu praful de copt.
Batem albusurile spuma si le adaugam la compozitia de galbenusuri si amestecam usor.
Impartim compozitia in doua: una o vom aroma cu esenta de portocale, cealalta cu esenta de rom si cacao.
Forma de mufiins o ungem cu unt sau ulei si o tapetam cu faina.
pune compozitia in forma alternand pe cea simpla cu cea de cacao. ....un polonic alb , unul negru...etc
Introducem tava la cuptor la 180 grade.
Este gata cand scobitoarea introdusa in mijlocul prajiturii iese curata.
decoram prajitura dupa gust si imaginatie, eu am pudrat doar zahar, dar se poate face o glazura de ciocolata.
De la dian@'s cakes |
Hummm... il ferais bien le goûter de 16h!
RăspundețiȘtergereBisous
Din acesta papa toti musafirii.Numai bine!
RăspundețiȘtergereFelia aceea este a meaaaa!!! Am si eu o forma asemanatoare! Pupici!
RăspundețiȘtergere