super simplu si rapid in 15 minute aveti lapte condensat.
daca il fierbeti 4 minute in plus obtineti dulce leche
am folosit lapte de 1,8 la suta grasime,
dar cu un lapte mai gras sau luat direct de la sursa cred ca era si mai gustos.simplu si rapid, se poate pastra la frigider
avem nevoie de :
200ml lapte
200g zahar
50unt
Intr-o oala mai incapatoare se pune laptele impreuna cu zaharul si untul la fiert.
Cand incepe sa fiarba se da focul la mic pentru ca laptele se umfla si da afara. :)
Dupa 15 minute laptele s-a ingroasa putin se toarna intr-un borcanel si se lasa la racit. Cu cat sta mai mult cu atat se ingroasa mai mult. Se pastreaza la rece.
Daca doriti sa obtineti dulce de leche mai fierbeti 4 minute laptele pana se caramelizeaza....nu uitati sa amestecati continuu!!
asa arata dupa 2 ore de stat frigider, foarte gros, dulceeeeeee si gustossssss !!!!!!
TIPS
Laptele condensat se foloseste in cremele pentru prajituri sau torturi, dar si ca toping la clatite, gogosi sau alte dulciuri.
Se poate adauga cacaua cat este inca cald si se poate folosi ca toping de ciocolata, iar lasat la rece o delicioasa crema de nutella.
Daca doriti sa obtineti dulce de leche mai fierbeti 4 minute laptele pana se caramelizeaza....nu uitati sa amestecati continuu!!
o sa salvez si eu reteta...lapte am ..asa ca trebuie sa incerc..pupici!
RăspundețiȘtergereSi uite asa ti-ai facut un ingredient pentru prajituri;bravo!!pup!!
RăspundețiȘtergereExcelent! Felicitari si...de retinut!
RăspundețiȘtergereMultumesc pt reteta! Imi doresc din tot sufletul sa-mi iasa si sa nu dau gres!!!!!!! M-am saturat de rateuri, eu neavand curajul de a mai incerca inca o data..... Pupici si tine-mi pumnii.
RăspundețiȘtergereAsa simplu ? E perfect!
RăspundețiȘtergeresuper usor :)
RăspundețiȘtergereo intrebare am...ce fel de zahar: pudra sau normal adica cristale?
am folosit zahar normal, cristal
ȘtergereMultumesc!
ȘtergereAm facut si eu reteta....acum sta la frigider sa se intareasca :D
Super reteta!Multumim ca ne-o spuneti si noua!
RăspundețiȘtergeredaca e lapte de vaca trebe fiert inainte ?
RăspundețiȘtergereEndy nu este nevoie sa fierbi laptele inainte, nu vad rostul.
ȘtergereAm facut si eu adineauri, dar la mine nu s a ingrosat nimic. Nu stiu ce am gresit.. Am pus alte cantitati dupa o alta reteta ca vroiam sa iasa mai mult dar nu cred ca asta e problema. :(
RăspundețiȘtergerenu stiu ce reteta ai facut tu, dar daca respecti intocmai reteta mea nu are cum sa nu-ti iasa.
ȘtergereFoarte bun. Mulțumesc !
Ștergeresuper, chiar acum o voi testa , multumim de reteta !!!
RăspundețiȘtergereLa aceste gramaje ce cantitate se obtine?
RăspundețiȘtergereCe cantitate de lapte condensat se obtine?
RăspundețiȘtergerece se vede in borcan, e un borcan de 400g.
ȘtergereAm facut si eu reteta. Observ ca incepe sa se ingroase in borcan. Arata exact ca laptele de aici doar ca deasupra mi s-a adunat o grasime galbena si se intareste. Am folosit lapte de tara nefiert inainte.
RăspundețiȘtergereProbabil e untul,nu are nimic,inainte de folosire il tii undeva la cald si il amesteci bine.
ȘtergereScumpeteo, cat timp rezista la frigider? Pupicei dulci, precum preparatul ! ERIKA
RăspundețiȘtergereMulțumesc mult de tot pentru rețetă. În sfârșit pot face înghețată fără lactoza pt baietelul meu. Toate rețetele de lapte condensat erau cu lapte praf, care din păcate nu se găsește fără lactoza. Multa sănătate îți doresc
RăspundețiȘtergerePai si laptele nu are lactoza??
ȘtergereAm probat reteta adineauri. Laptele condensat este ok dupa 15 minute fiert la foc mic, amestecat incontinuu. Dar pentru aspect caramelizat mai sunt necesare vreo 10_15 minute, timp in care crema se ingroasa prea mult, iar o lingurita de continut scoasa la racit este aproape "beton". Ca sa dreg, am adaugat vreo 3-4 linguri de frisca lichida (pe care o aveam prin frigider mai demult nedeschisa), putin cate putin amestecand in craticioara de pe foc. In concluzie, daca vreti aspectul mai inchis la culoare, puneti de la inceput zahar brun, nu va bazati pe 4 minute fiert in plus.
ȘtergereA, sa nu uit, dolce di lecce a iesit super cu reteta de aici plus improvizatia mea :D, multumesc.
Stefana
Adevărat, laptele asa cum l a lăsat Dumnezeu are lactoza, dar din fericire s a găsit cineva ca pună o enzima în el și sa l facă digerabil și pentru intoleranți. Laptele fără lactoza se găsește în orice supermarket, are un gust mai dulceag fata de laptele normal.
ȘtergereStiam ca laptele condensat se prepara cu lapte praf,pana la urma cum e corect? Folosit ca umplutura pentru cozonaci,trebuie caramelizat ?
RăspundețiȘtergereNu stiu sa se poata folosi laptele condensat la umplutura pentru cozonaci, la cuptor probabil se va inmuia si va curge.
ȘtergereLa 1 l lapte și un kg zahăr tot 15 min?
RăspundețiȘtergereDaca maresti cantitatile normal ca timpul de fierbere se mareste si el.
ȘtergereCat rezista tinut la frigider? Multumesc frumos!
RăspundețiȘtergereIl poti pastra la frigider si doua saptamani.
ȘtergereUntul ce grăsime trebuie sa aibă?Multumesc!
RăspundețiȘtergereEste nevoie de un unt gras de 82 la suta.
ȘtergereSe poate face lapte condensat din lapte fara lactoza? Multumesc
RăspundețiȘtergere