1 cana are 250 ml, reteta este pentru tava mea este mare de 38/28cm.
Aluat:
1 cana lapte
250g unt moale( 160g untura)
3 cani faina
1 praf de copt
2 pachetele zahar vanilat
1 varf de cutit de sare
Se framanata un aluat, o treime se pune la congelator iar
restul de aluat se pune la frigider.
Umplutura:
1 cana smantana
3 oua
1 cana zahar
1 pachet zahar vanilat
Pentru umplutura se ametseca toate ingredientele
6 mere acrisoare
2 linguri gris
Merele se curate si se taie felii subtiri, se amesteca cu grisul.
Asamblare:
Se scoate aluatul din frigider si se intinde in tava mare de
la aragaz, se pune umplutura, se presara merele.
Se scoate si aluatul din congelator, se rade direct in tava
pe razatoarea cu gauri mari.
Se coace la 180grade C timp de 30-40 minute.
Rece se presara cu zahar pudra si se taie in portii
potrivite.
Hi Diana,
RăspundețiȘtergereDoresc sa fac prajitura ta dar am o problema cu masuratorile.
Crezi ca e posibil sa postezi cantitatile in grame &/or ml. precum si dimensiunile tavii?
Sunt in Canada. Canile si lingurile de aici au masuri bine stabilite (standard).
Ador prajiturile cu mere din Romania.
Iti multumesc mult,
Cristina
O cana are 250 ml, tava mea este mare, are 38/28cm.
ȘtergereInca o data, mii de multumiri, Diana. O voi incerca in week-end
ȘtergereAcum am o alta intrebare... ce fac cand vad in retete "o lingura"? Cam cate grame are o lingura in Romania? In N America 1TB = 15ml. Cred ca in Romania lingura (de supa) e mai mare.
Cristina
Cand spun o lingura ma refer la o lingura mare de supa...stii cum sunt in ro lingurile mari :)
ȘtergereBuna prajiturica,dulce acrisoara cum imi place mie!!
RăspundețiȘtergerePup Diana!!
Foarte buna si aspectoasa!
RăspundețiȘtergereCe frumoasa prezentare si ce prajiturica buna!
RăspundețiȘtergereDupa-amiaza placuta!
Cat de buna trebuie sa fie..Yamiiii!
RăspundețiȘtergere