pentru crema cu mascarpone:
8 oua,
200g zahar,
2 plicuri zahar vanilat,
1 plic gelatina,
400ml frisca ,
2 linguri zahar pudra,
2-3 linguri de lichior amaretto
500g mascarpone
+
-60buc. piscoturi
400-500ml cafea usor indulcita,
1 esenta de rom
Frisca se mixeaza bine.
Se bat ouale cu zaharul si se pun la fiert pe baie de aburi, se bate crema mereu pana se ingroasa.
Gelatina se hidrateaza cu 50ml apa timp de 10 minute apoi se topeste la foc mic. Se incorporeaza in crema de oua calduta, se adauga zaharul vanilat si lichiorul de amaretto, se da deoparte si se lasa la racit.
Mascarponele se mixeaza putin, se amesteca cu frisca batuta spuma si apoi cu crema de oua.
Piscoturile pe masura ce se folosesc se inmoaie usor in cafeaua indulcita si amesteata cu esenta de rom.
Intr-o tava potrivita se aseaza un rand de piscoturi, un strat de crema, un rand de piscoturi , crema....ultimul strat trebuie sa fie de crema se da la rece pana se intarasete crema si presara tortul cu cacao.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu