Blat insiropat de ciocolata
Crema ganache de ciocolata
Banane si sos caramel
si multa, multa ciocolata
Blatul de cacao:
8 oua,
16 linguri zahar,
8 linguri lapte,
8 linguri ulei,
16 linguri faina,
10g praf de copt,
5-6 linguri cacao
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si apoi laptele si uleiul. Se mixeaza bine. La urma se incorporeaza faina, cacaoa si praful de copt, se amesteca usor cu o lingura.
Se toarna in tava unsa cu ulei si presarata cu faina si se coace la 180 grade C timp de 30-35 minute.
Se lasa la racit si se taie in 3 felii.
Crema de ciocolata:
1 litru frisca lichida,
400g ciocolata amaruie
200g ciocolata cu lapte
5 linguri mari finetti,
Ciocolata se taie marunt.
Frisca se pune la incalzit pana ajunge la punctul de fierbere, apoi se da deoparte, se adauga ciocolata si se amesteca pana ce aceasta se topeste. Se lasa crema la rece pentru 4-5 ore, se adauga crema de finetti, apoi se mixeaza pana se intareste crema.
Sirop din zahar ars:
4linguri de zahar se topesc si se stinge cu 300ml apa, se mai tine pe foc pana se topeste tot zaharul apoi se lasa la racit, adaugam esenta de rom.
Il folosim rece pentru insiropat blaturile de tort.
Pentru sosul de caramel:
10 Caramele de lapte,
3-4 linguri de frisca
Se topesc caramelele impreuna cu frisca (sau lapte) pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde.
+BANANE
+CIOCOLATA pentru ornat
Asamblarea tortului:
Asezam o felie de blat, o insiropam, intindem un strat de crema de ciocolata, asezam felii de banane, stropim cu sosul de caramel, asezam al doilea blat si procedam la fel.
Imbracam tortul in crema de ciocolata si ornam dupa gust si imaginatie.
POFTA BUNA!