O tarta foarte gustoasa, o combinatie delicioasa dintre gustul merelor zemoase, scortisoara si caramelul......
.......o minunatie cu mijlocul moale si aromat si marginile crocante, dar nu tari.
.......o minunatie cu mijlocul moale si aromat si marginile crocante, dar nu tari.
Pentru aluat de tarta :
250g faina
100g margarina sau untura
120g zahar
1 ou
un praf de sare, cat luati cu 3 degete
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
Punem faina cu grasimea intr-un vas si o freacam usor intre palme, adaugam celelalte ingrediente si framantam un aluat.
Nu se framanta prea mult pentru ca din cauza calduri mainilor aluatul va poate pacali si va mai cere faina, ceea ce duce la un aluat foarte tare.
Dam aluatul la rece timp de 30 de minute.
Intre timp facem caramelul din:
200g zahar
50ml apa
50g margarina
scortisoara
1 plic zahar vanilat
1 praf de sare
Punem toate ingredientele pe foc si fierbem pana se topeste zaharul, lasam deoparte la racit.
Oprim 1/4 din aluat pentru gratar, restul il intindem in tava presarata cu faina, tapetam si peretii lateral cu aluat ..eu am folosit-o pe cea cu inel.
Curatam 3-4 mere de coaja, le taiem felii subtiri si le rasfiram in tava, formam deasupra gratarul din aluatul oprit.
Turnam siropul peste tarta de mere si se o introducem in cuptorul incins bine.
Coacem tarta pana ce aluatul devine usor maroniu.
Pofta buna!
ce bunaaaaa....pupici....
RăspundețiȘtergereNemaipomenit de bine arata tarta ta Diana ! Si sunt sigura ca este extraordinar de buna .Felicitari !!!
RăspundețiȘtergereTe tzuc Sidy
multumesc fetelor!
RăspundețiȘtergere