Pagini

joi, 27 februarie 2014

Salata de oua, cartofi si fasole rosie

.


Pentru aceasta salata cantitatile sunt oarecum la ochi, cat de cat egale,
 sau dupa gustul fiecaruia, 
 se poate jongla dupa preferinte 


carne fiarta de pui, pulpe, piept
8 oua fierte
700g cartofi
200g fasole rosie
1/2 ceapa de preferinta rosie
optinional zeama de lamaie

maioneza din:
2 galbenusuri
2 linguri mustar
300 ml ulei
sare, piper


Carnea de pui am taiat-o marunt.
Cartofii spalati bine i-am pus la fiert cu o lingura de sare, i-am lasat la racit, i-am curatat de coaja si i-am taiat cubulete mici.
Ouale le-am fiert cu un praf de sare, reci le-a curatat de coaja si le-am feliat.
Am folosit fasole din conserva, e foarte buna, am scurs-o de zeama si am clatit-o cu apa rece.
Ceapa am dat-o pe razatoare.
Pentru maioneza am folosit mixerul: intr-u vas mai inalt am amestecat cele 2 galbenusuri impreuna cu mustarul, apoi am inceput sa picur uleiul, putin cate putin, cand a inceput sa se lege maioneza am turnat mai mult ulei odata. Am mixat in continuare pana s-a format maioneza.
Am amestecat toate ingredientele usor cu o lingura de lemn, am potrivit de sare, piper si zeama de lamaie.
Pofta buna!


4 comentarii:

  1. Imi place tare,tare salata asta!
    Pup Diana!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreau si eu o portie mare de salata dintr-asa bun foc!! Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. arata bine si sigur are un gust bun si delicios, imi place prezentarea in poze a prepararii si e numai bine venita reteta in perioada asta a lunii ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii ca este o salat foarte buna si apreciata d ebaietii mei .

      Ștergere