Pentru aceasta salata cantitatile sunt oarecum la ochi, cat de cat egale,
sau dupa gustul fiecaruia,
sau dupa gustul fiecaruia,
se poate jongla dupa preferinte
carne fiarta de pui, pulpe, piept
8 oua fierte
700g cartofi
200g fasole rosie
1/2 ceapa de preferinta rosie
optinional zeama de lamaie
maioneza din:
2 galbenusuri
2 linguri mustar
300 ml ulei
sare, piper
Carnea de pui am taiat-o marunt.
Cartofii spalati bine i-am pus la fiert cu o lingura de sare, i-am lasat la racit, i-am curatat de coaja si i-am taiat cubulete mici.
Ouale le-am fiert cu un praf de sare, reci le-a curatat de coaja si le-am feliat.
Am folosit fasole din conserva, e foarte buna, am scurs-o de zeama si am clatit-o cu apa rece.
Ceapa am dat-o pe razatoare.
Pentru maioneza am folosit mixerul: intr-u vas mai inalt am amestecat cele 2 galbenusuri impreuna cu mustarul, apoi am inceput sa picur uleiul, putin cate putin, cand a inceput sa se lege maioneza am turnat mai mult ulei odata. Am mixat in continuare pana s-a format maioneza.
Am amestecat toate ingredientele usor cu o lingura de lemn, am potrivit de sare, piper si zeama de lamaie.
Pofta buna!
Imi place tare,tare salata asta!
RăspundețiȘtergerePup Diana!!
Vreau si eu o portie mare de salata dintr-asa bun foc!! Pup
RăspundețiȘtergerearata bine si sigur are un gust bun si delicios, imi place prezentarea in poze a prepararii si e numai bine venita reteta in perioada asta a lunii ;)
RăspundețiȘtergeresa stii ca este o salat foarte buna si apreciata d ebaietii mei .
Ștergere