200g untura
200g smântână
600g faina
1 praf de sare
1 praf de copt
2 galbenusuri
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de portocala
zahar pudra pentru ornat
Punem intr-un vas faina, untura si smantana, amestecam putin cu mana apoi adaugam restul ingredientelor si framantam aluatul nu foarte mult, doar cat este necesar sa se amestece toate ingredientele, tinem seama ca trebuie sa obtinem un aluat moale, nelipicios care se rupe si nu se intinde.
Dam aluatul la rece pentru o ora, apoi il impartim in cinci parti egale.
Fiecare bucata de aluat o intindem rotund detul de subtire, aproximativ de 3-4 mm, impartim in diagonala in 16 parti cat mai egale, asezam pe fiecare triungi astfel obtinut o bucatica de rahat si rulam.
Cornulete astfel obtinute le asezam in tava in care am pus hartie de copt si le coacem 15 minute, la 170 grade, pana cand sunt usor colorate pe margini.
Reci le tavalim prin zahar pudra.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu