duminică, 23 octombrie 2011

Tort diplomat cu fructe


 tort diplomat cu fructe pentru o balanta
blat simplu insiropat cu suc de la fructe din conserva
crema vanilie si frisca + fructe
ornat in frisca

blat
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina cernuta,
1 praf de copt
crema
o budinca de vanile
4 linguri de zahar
400ml lapte
5 g gelatina
300ml frisca
cubulete de fructe din conserva
ornat
300ml frisca
2 linguri zahar pudra

pentru blat
separam albusurile de galbenusuri.
albusurile le mixam pana se formeaza o spuma destul de densa, adaugam zaharul treptat mixam in continuuare pana se topeste si se formeaza o spuma lucioasa, tare care nu curge.
adaugam si galbenusurile pe rand. apoi faina cernuta si praful de copt si amestecam usor cu lingura de jos in sus.
se coace in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina sau cu hartie de copt
il lasam sa se raceasca, il taiem in doua pe orizontala si insiropam fiecare felie de blat cu sucul de la fructe
pentru crema
punem gelatina la inmuiat in putina apa pentru 10 minute, apoi o topim pe foc

preparam budinca din lapte si zahar, adaugam gelatina
frisca o mixam si o incorporam in budinca calduta.
umplem blaturile cu crema si ornam cu frisca mixata cu zaharul pudra









12 comentarii:

  1. Foarte frumos... Pe 22 e si ziua finei mele.. tot Ana-Maria... si i-am facut si eu un tort... inca nu am avut tmp sa edscarc pozele sa le pun pe blog...

    RăspundețiȘtergere
  2. arata tare bine!!!!Si cred ca e tare bun.La multi ani pentru Ana Maria!

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc Felis, la multi ani Anei Maria!

    RăspundețiȘtergere
  4. E foarte dragut tortul ! Felicitari pentru blog !

    RăspundețiȘtergere
  5. Tortul meu preferat !
    Felicitari sarbatoritei...
    Minunat arata tortul tau Diana.
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos tortul! La multi ani sarbatoritei!

    RăspundețiȘtergere
  7. super tare! il voiface si eu pentru fiul meu de Sf.Stefan!

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly