500g faina
250ml lapte caldut
200ml smanatana
1 ou
3 linguri zahar
1 cub drojdie
1/2 lingurita sare
1 galbenus de ou pentru uns
cacao, zahar
dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald impreuna cu 1 lingura de zahar, presaram o mana de faina si lasam la dospit 10 minute
faina o cernem intr-un lighenus, facem o groapa in mijloc si punem drojdia, adaugam si restul ingredientrelor: oul, sarea, smatana, zaharul ramas.
framantam un aluat pe care il lasam sa creasca circa o ora.
intindem aluatul pe masa presarata cu faina, taiem dreptungiuri de aproximativ 10/10 cm.
presaram pe fiecare bucata cacao si zahar, o rulam sul, paturim fiecare bucatica in doua, crestam pe jumatate si desfacem sulul astfel incat sa obtinem o inimioara...cred ca imaginile sunt mai explicite
lasam 10 minute sa se odihneasca si s acreasca frumos, le ungem cu ou batut si le coacem in cuptorul incalzit in prealabil la 180grade.
tips
imediat ce scoatem tava din cuptor o acoperim cu un servet de bucatrie umezit cu apa rece si o lasam asa pana se raceste.
astfel inimioarele vor ramane foarte moi.
250ml lapte caldut
200ml smanatana
1 ou
3 linguri zahar
1 cub drojdie
1/2 lingurita sare
1 galbenus de ou pentru uns
cacao, zahar
dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald impreuna cu 1 lingura de zahar, presaram o mana de faina si lasam la dospit 10 minute
faina o cernem intr-un lighenus, facem o groapa in mijloc si punem drojdia, adaugam si restul ingredientrelor: oul, sarea, smatana, zaharul ramas.
framantam un aluat pe care il lasam sa creasca circa o ora.
intindem aluatul pe masa presarata cu faina, taiem dreptungiuri de aproximativ 10/10 cm.
presaram pe fiecare bucata cacao si zahar, o rulam sul, paturim fiecare bucatica in doua, crestam pe jumatate si desfacem sulul astfel incat sa obtinem o inimioara...cred ca imaginile sunt mai explicite
lasam 10 minute sa se odihneasca si s acreasca frumos, le ungem cu ou batut si le coacem in cuptorul incalzit in prealabil la 180grade.
tips
imediat ce scoatem tava din cuptor o acoperim cu un servet de bucatrie umezit cu apa rece si o lasam asa pana se raceste.
astfel inimioarele vor ramane foarte moi.
Frumoase sunt inimioarele tale!
RăspundețiȘtergereDaca doresti, te invit sa participi la provocarea lunii noiembrie "Dulce Romanie", te astept cu drag! (detalii la mine pe blog)
doar aici ti-am vazut inimioarele.
RăspundețiȘtergerefoarte bine arata!
Mari
Alexandrina, multumesc de invitatie...te pup
RăspundețiȘtergereMari draga ma bucur ca-ti plac.
RăspundețiȘtergereInimioarele tale sunt nemaipomenite .Scrie-mi , te rog cum pot rula cozonacul pentru ca atunci cand il tai umplutura sa se vada in forma de inimioara. Multumesc.
RăspundețiȘtergere