luni, 13 februarie 2012

Pachetele cu nuca



500 g faina.
25g drojdie proaspata
250 ml lapte
25 g unt topit, dar rece
4 linguri de zahar
1ou
1cana nuca macinata
1 lingura scortisoara
+4 linguri de zahar

nuca o amestecam cu zaharul si scortisoara. dizlvam drojdia  in laptele caldut, adaugam o lingura de zahar si 3 linguri de faina. lasam la dospit 10-15 minute pana incepe sa creasca.
faina o cernem intr-un vas mare, facem groapa in mijloc, turnam drojdia, intr-un colt punem zaharul ramas, margarina topita dar rece, si oul.
framantam aluatul siil lasam la crescut.
intindem o foaie subtire de 3-4 mm, decupam cu o cana mare cercuri, le presaram cu nuca, presam putin sa se lipeasca nuca de aluat si le paturim de trei ori.
le asezam in tava, le lasam la crescut 20 minute, le ungem cu ou batut si le coacem 20 minute la 180 grade.





6 comentarii:

Printfriendly