Blat
7oua
250g zahar
7 linguri mari de faina
10g praf de copt
2-3 linguri cacao
batem albusurile, adaugam treptat zaharul.
mixam in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa, apoi incorporam galbenusurile.
la urma punem faina cernuta si praful de copt si amestecam usor cu lingura.
impartim conmpozitia in doua castroane, o parte o coloram cu cacao.
coacem doua blaturi unul alb si unul maro in tava mare de la aragaz 28/38cm.
cu ajutorul unui pahar decupam cercuri si inlocuim cercurile intre ele....cum se vede in imaginii .
Pentru crema:
1 plic crema de vanilie
esenta de portocale
200 ml lapte
100ml frisca lichida
turnam plicul de crema intr-un bol, punem laptele si mixam la viteza mica, apoi punem restul de frisca si esenta de portocale, mixam pana obtinem o crema groasa...la nevoie se poate subtia cu putin lapte.
Sirop:
300ml apa si 4 linguri de zahar se fierb se foloseste rece.
Asamblare:
insiropam usor primul blat, intindem uniform crema si asezam cu atentie cel de-al doilea blat.il insiropam si pe el. lasam prajitura sa stea la rece 30 minute si o glasam cu ciocolata.