pentru aceasta reteta am folosit cantitatile de la http://dianacakes.blogspot.ro/2012/09/floare-impletita-cu-nuca.html
450g faina
4 linguri zahar
2 galbenusuri
250ml lapte
1 praf de sare
1 pliculet de drojdie uscata (7g)
2 galbenusuri
250ml lapte
1 praf de sare
1 pliculet de drojdie uscata (7g)
pentru uns
100g unt sau rama moale
100g zahar
100g zahar
2 pliculete zahar vanilat
pentru stropit
150ml lapte
100g zahar
1 esenta de vanilie
100g zahar
1 esenta de vanilie
Pe masa presarata cu faina intindem aluatul, il ungem cu untul frecat cu zaharul si vanilia. Rulam strans si taiem sulul in felii de 5 cm lungime.
Punem hartie de copt pe fundul tavii sau cratitei care va merge la cuptor si asezam rulourile cu distanta intre ele.
Lasam la crescut 20-30 de minute apoi dam tava la cuptor la 180 de grade. Dupa 20 de minute scoatem tava si o stropim cu laptele indulcit si parfumat cu vanilie. Coacem pana devine rumenie si trece testul cu scobitoarea...cam 25 minunte.
Pofta buna!
Hummmm....cette brioche me plait beaucoup sont aspect très moelleux me donne envie de filé ver la cuisine!
RăspundețiȘtergereBravo , elle est superbe!
Bisous
Arata super! Asta-i cozonac in toata regula! Ce bun trebuie sa fie...Parca si simt parfumul de sarbatoare...
RăspundețiȘtergereVreau si eu un cuibulet!
RăspundețiȘtergereCe frumos arata.
RăspundețiȘtergereO seara placuta!
Sunt suuper suuuper buni ! :)
RăspundețiȘtergereDiana ce minunatie! Felicitari! Dar daca as vrea sa fac fara cuib, deci bucati separate, cum procedez? Le coc fara sa le mai stropesc cu sirop din lapte?
RăspundețiȘtergeresigur ca merge Marielena, procedezi ca la melcisori tai bucatii mai mici si le insiropezi la sfarsit.
Ștergerehttp://dianacakes.blogspot.com/2010/07/melcisori-cu-nuca-si-scortisoara.html
http://dianacakes.blogspot.com/2010/01/melcisori-cu-visine.html
Ahh, cred ca e o nebunie dulce!! Super arata!
RăspundețiȘtergere