Pornind cu gandul la clasica prajitura Tosca cunoscuta sub numele de Furnicuta sau Picnic, am ajuns sa fac un tort pe masura de apetisant,
fin si delicios, foarte apreciat de cei mici si cei mari.
Combinatia reusita intre blaturile cu cocos si mac, crema de vanile,
straturile de biscuiti inmuiati in sirop de cafea,
plus glazura de ciocolata este perfecta atat pentru ocazii speciale
straturile de biscuiti inmuiati in sirop de cafea,
plus glazura de ciocolata este perfecta atat pentru ocazii speciale
cat si pentru un rasfat dulce de weekend.
Daca doriti alte retete asemanatoare puteti incerca:
Prajitura Tosca
Prajitura cu nuca de cocos II
Prajitura cu nuca de cocos III
Prajitura o noapte la Venetia
Tort extasy cu patru feluri de blat
Rulada cu crema de nuca de cocos
Ingrediente pentru doua blaturi:
6 albusuri
160 g zahar
80 g mac
80 g nuca de cocos
2 linguri faina
1/2 praf de copt
Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul. Se bate bine spuma pana se intareste si nu mai curge de pe tel.
Se adauga macul, nuca de cocos, praful de copt si faina, se amesteca usor cu lingura.
Se imparte compozitia in doua si se coace in tava rotunda in care am pus hartie de copt.
Blatul este gata in aproximativ 20 de minute blatul, trebuie sa fie usor rumenit.
Pentru crema:
6 galbenusuri
100g zahar
1 plic budinca de vanilie
400 ml lapte
150 g unt 80%
Se freaca galbenusuri cu: zaharul, plicul de budinca si putin de lapte rece.
Restul de lapte se fierbe si se adauga peste compozitia cu galenusurile si budinca.
Se fierbe la foc mic pana se ingroasa crema.
Se lasa la racit apoi se mixeaza bine cu untul moale, tinut la temperatura camerei.
Se imparte crema in trei.
Se imparte crema in trei.
Sirop de cafea:
100g zahar
100g apa
100ml cafea espresso tare
Intr-o craticioara perfect uscata se pune zaharul la topit pe foc mic, cand s-a caramelizat se stinge cu apa.
Se mai tine putin pe foc pana se dizolva tot caramelul, se aduga cafeaua.
Se foloseste rece.
Glazura:
100g ciocolata amaruie
50g ciocolata cu lapte
150ml frisca lichida
+
200g biscuiti
Frisca se pune la incalzit, se ia d epe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele.
Se amesteca bine pana obtinem o glazura fina si neteda. Se toarna calduta peste starturile de biscuiti, la nevoie se mai incalzeste putin.
Asamblare tort:
Pentru asamblare se foloseste o tava cu inel detasabil mai mica decat tava in care am copt blaturile cu 2cm.
Se aseaza primul blat in tava, se toarna o treime din crema, se aseaza un strat de biscuiti inmuiati in siropul de cafea, se acopera cu un strat de glazura de ciocolata, se intinde alt strat de crema, apoi se aseaza al doilea blat, urmeaza restul de crema, un rand de biscuiti inmuiati in sirop si un start generos de glazura de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu