Pornind de la reteta Cheesecake cu zmeura
astăzi am facut un tort mai simplu și mai rapid, cu un singur strat de crema de branza si zmeura.
Zmeura fiind un fruct foarte iubit la noi in familie a iesit la fel de delicios
Daca doriti puteti vedea si varianta cu ciocolata si zmeura
Blat:
200g biscuiti
125g unt
Sfaramam biscuitii, untul il topim si il turnam peste biscuiti, amestecam bine. Turnam compozitia in tava cu inel detasabil, nivelam si presam bine cu dosul unei lingure sau chiar cu mana. Pe marginea tavii asezam cu grija cateva bobite de zmeura roata, roata. Dam tava la frigider pana pregatim crema de branza.
Crema:
500g mascarpone
500ml frisca
200g zahar pudra
2 plicuri gelatina maruntita (20g)
250g zmeura
Frisca o mixam bine.
Crema mascarpone o mixam cu zaharul pudra, adaugam frisca batuta si mixam bine crema.
Gelatina o punem la hidratat cu 100ml apa rece, o lasam 10 minute pana se umfla. O punem la topit pe baie de aburi sau la foc mic. O dam deoparte si o lasam sa se racoreasca putin, apoi o turnam in fir subtire in crema de branza in timp ce mixam incontinu.
Adaugam zmeura si amestecam usor fara sa strivim fructele.
Turnam crema in tava si dam la rece pana ce se intaraste, apoi pregatim glazura sau jeleul de zmeura.
Jeleul de zmeura
4 linguri de zahar
5 g gelatina maruntita
250g zmeura
4-5 ling
Zmeura o amestecam cu zaharul si gelatina si o lasam sa stea 15 minute ...ea va lasa zeama. Avem nevoie de 250ml de lichid, putem completa cu apa.
Punem vasul pe foc mic pana incepe sa fiarba, dam deoparte si lasam sa se racoreasca bine, apoi turnam amestecul cu atentie peste stratul de crema care trebuie sa fie bine inchegat si rece.
Dam tortul la rece pana se intareste bine, de preferat pana a doua zi, apoi cu grija indepartam inelul detasabil si servim.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu