joi, 19 aprilie 2012

Prajitura fina cu nuci

 





Aluat:
500g făină
120 g de zahăr
250g margarina moale
3 galbenusuri de ou
2 linguri smantana
10 grame de praf de copt
Framantam un aluat din toate ingredientele apoi il dam la rece pentru cel putin 30 minute.
Il impartim in doua si intindem doua foi in tava mare de la aragaz...40/40cm 

Crema:
600 ml de lapte
5 linguri de faina
250 g unt moale
150 grame de zahăr
2 pliculete de zahăr vanilat
3 oua

100ml lapte il amestecam cu faina, zaharul si ouale batute separat putin cu furculita.
Restul de lapte il punem la fiert apoi il turnam peste prima compozitie.Fierbem crema la foc mic pana s eingroasa tare, adaugam vanilia si lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit crema o mixam cu untul pana obtinem o crema spumoasa.


Umplutura pentru prima foaie:
200g nuci macinate
100g zahăr tos
50g unt
2 linguri de miere
Mierea,zaharul si untul se topesc pe foc mic, dam deoparte si punem nuca macinata.
Intindem crema peste prima foaie de aluat.

Coacem la 180 grade, cam 10 minute....eu am uitat-o in cuptor si s-a rumenit cam tare nuca.




Umplutura pentru a doua foaie:
6 albusuri
200 de grame de nucă de cocos
120 g de zahăr
 4-5 linguri gem de visine sau altfel de gem , dar sa fie  mai acrisor
Albusurile le batem spuma, adaugam trepta zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam nuca de cocos.

 Cea de a doua foaie de aluat o intindem in tava, o ungem cu gem si intindem bezeaua cu nuca de cocos.
Coacem la 180grade, cam 15 minute, apoi oprim cuptorul si o lasam sa se raceasca acolo.

 

 Asamblare:
Ungem prima foaie cu jumatate de crema, asezam cea de a doua foaie, ungem cu restul de crema.
Dam prajitura la rece.
Cel mai bine e sa se taie a doua se cand foile s-au inmuiat...sau chiar a treia zi, va fi si mai buna.

Tot atunci radem ciocolata sau o ornam cu bilute colorate...eu am ornat-o cu bilute colorate imediat ce a fost gata, din pacate acestea s-au topit in crema dand un aspect urat prajituri.







15 comentarii:

  1. Superbe un vrai délice si bien présenter, très difficile de résister!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  2. Mama,da ce finete aici!!!cred ca se topeste in gura nu alta!!!
    ai avut putin de munca dar s-a meritat,bravo Diana te pup si
    HRISTOS A INVIAT!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Superba....superba:X!!!!!Un deliciu total!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga mea sa stii ca pentru Pastele Catolic am executat prajitura asta in varianta cu cacao in foi si doar nuca,fara cocos,,,,,si inca una in varianta cu foi albe si in loc de nuca mac si crema de lamaie,,,,,a iesit o nebunie de prajitura,,,,,,multumesc din suflet pentru inspiratie,inainte sa ma apuc de copt,am fost total blocata,nu-mi venea nimic in cap si cum urmaresc bucataria ta m-am gandit sa ma inspir si nu-mi pare rau.Dupa paste voi posta pe blog creatiile!!!Te pup cu mare drag!!

    RăspundețiȘtergere
  5. nu am inteles cu vine jumate din crema peste foaia cu bezea

    RăspundețiȘtergere
  6. Jumatate din crema se unge peste foaia cu gem si nuca, iar restul peste foaia unsa cu bezea...coapta bineinteles.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foaia cu umplutura se introduc in cuptor?

      Ștergere
    2. Foile unse cu compozitia de nuca, respectiv de gem si cocos se coc separat, apoi se "lipesc" cu crema.

      Ștergere

Printfriendly