O gustare rapida pentru iubitori de avocado:
Se face un sos din: ulei de măsline, suc de lămâie, sos de soia (sau dupa gust 02:01:01)
Se taie in doua pe lung, se scoate samburele si se feliaza trasversal.Se stropeste cu sosul pregatit si se presara cu piper negru,
cine doreste poate pune si ustoroi.
Avocado
Contine substante nutritive
naturale, o gamă variată
de grăsimi, vitamine, minerale şi fibre; nu este nici acid, nici alcalin
şi se digeră foarte uşor (în afara situaţiei în care ai probleme cu
ficatul, caz în care este posibil să fie puţin cam gras).
Vitamina E – cu rol antioxidant şi foarte benefică pentru piele
Potasiu, un mineral esenţial pentru o bună tensiune arterială şi pentru echilibrul fluidelor în organism
Chiar
dacă este una dintre cele mai consistente surse naturale de energie,
70% dintre grăsimile din avocado sunt acizi oleici mononesaturaţi –
adică grăsimile bune pentru care este renumit uleiul de măsline.
Avocado este un aliment recomandat pentru bebeluşi, atunci când încep
să-şi diversifice alimentaţia. Îl poţi face piure, cu măr din compot, cu
dovleac copt sau cu cartofi dulci.
Atat coaja cat si semintele care se gasesc in miezul fructului de avocado sunt otravitoare pentru animale
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu