500g zahar
250g unt
2 linguri cacao
200 ml lapte
5 oua
250g faina
1 plic praf de copt
Se pune la fiert zaharul, untul si laptele. Cand incepe sa fiarba se da deoparte.
Se opresc 15 linguri pentru glazura si se amesteca cu cacaoa, restul compozitiei se lasa la racit.
In siropul racit se incorporeaza galbenusurile unul cate unul.
Albusurile se bat spuma. Se toarna peste ele putin cate putin, compozitia de galbenusuri. In tot acest timp se amesteca cu o paleta, apoi se incorporeaza si faina si praful de copt, amestecand usor de jos in sus.
Compozitia se toarna in tava (30/21cm) si se coace la 180 grade timp de 30 de minute.
Blatul copt si racit si se taie cubulete.
Fiecare bucatica de prajitura se introduce pe jumatate in siropul oprit la inceput si se tavaleste prin nuca de cocos.
Tare mult imi place prajitura asta!!!
RăspundețiȘtergereARATA FOARTE BINE SI CRED CA ESTE SI FOARTE GUSTOASA...
RăspundețiȘtergeream sa-o incerc cat de curand ....copilul meu cel mic adora nuca de cocos si sunt sigura ca-i va placea ! mulumesc ptr postare :)
RăspundețiȘtergereCe-mi place prajiturica asta,si eu am reteta si nu am facut-o de mult;
RăspundețiȘtergerepup Diana si multumesc!!
Ce bunaciune ai facut.............mmm........................place mult!
RăspundețiȘtergereDelicioasa prajiturica asta!
RăspundețiȘtergereImi place foarte mult ! Pupici multi!!
RăspundețiȘtergereDelicioasa prajiturica, n-am mai mancat de mult! Yummy!!
RăspundețiȘtergereO praji pe gustul meu! Cred ca am sa o incerc de sarbatori, e simplu de facut, spornica si mai ales, foarte gustoasa! :)
RăspundețiȘtergere