No more champagne
And the fireworks are through
Here we are, me and you
Feeling lost and feeling blue
It's the end of the party
And the morning seems so grey
So unlike yesterday
Now's the time for us to say...
Happy new year
Happy new year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbour is a friend
Happy new year
Happy new year
May we all have our hopes, our will to try
If we don't we might as well lay down and die
You and I
Sometimes I see
How the brave new world arrives
And I see how it thrives
In the ashes of our lives
Oh yes, man is a fool
And he thinks he'll be okay
Dragging on, feet of clay
Never knowing he's astray
Keeps on going anyway...
Happy new year
Happy new year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbour is a friend
Happy new year
Happy new year
May we all have our hopes, our will to try
If we don't we might as well lay down and die
You and I
Seems to me now
That the dreams we had before
Are all dead, nothing more
Than confetti on the floor
It's the end of a decade
In another ten years time
Who can say what we'll find
What lies waiting down the line
In the end of eighty-nine...
Happy new year
Happy new year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbour is a friend
Happy new year
Happy new year
May we all have our hopes, our will to try
If we don't we might as well lay down and die
You and I
Pagini
▼
joi, 30 decembrie 2010
vineri, 24 decembrie 2010
marți, 30 noiembrie 2010
Tarta cu iaurt
200g foi de placinte
400ml iaurt
4 oua
150g zahar
50g stafide
coaja rasa de la 1/2 lamaie
putin ulei
pt umplutura se amesteca iaurtul, zaharul, stafidele, ouale si coaja de lamaie
se unge vasul in care se va coace tarta cu ulei
se aseaza doua foi de placinta pe fundul vasului lasand capetele afara, se stropeste cu ulei, se toarna 1/4 din compozitia de iaurt
se iau doua foi de placinta si se imparuresc in patru si se aseaza peste iaurt, se stropesc cu ulei, se toarna alt strat de iaurt, alt strat de foi....la sfarsit se aduc marginile in interior acoperind tarta, deasupra am pus 2 linguri de iaurt si am presarat zahar.
se introduce la cuptor,este gata cand trece proba cu scobitoarea
400ml iaurt
4 oua
150g zahar
50g stafide
coaja rasa de la 1/2 lamaie
putin ulei
pt umplutura se amesteca iaurtul, zaharul, stafidele, ouale si coaja de lamaie
se unge vasul in care se va coace tarta cu ulei
se aseaza doua foi de placinta pe fundul vasului lasand capetele afara, se stropeste cu ulei, se toarna 1/4 din compozitia de iaurt
se iau doua foi de placinta si se imparuresc in patru si se aseaza peste iaurt, se stropesc cu ulei, se toarna alt strat de iaurt, alt strat de foi....la sfarsit se aduc marginile in interior acoperind tarta, deasupra am pus 2 linguri de iaurt si am presarat zahar.
se introduce la cuptor,este gata cand trece proba cu scobitoarea
miercuri, 24 noiembrie 2010
Blat pentru tort .....reteta mea de baza
Reteta pentru o tava rotunda de 24 cm inaltime de o palma...poate fi taiat in trei felii
si respectiv tava dreptunghiulara 28/38 cm inaltime de 3 degete...poate fi taiat in doua felii
6 oua,
6 linguri zahar,
6 linguri faina cernuta,
10g praf de copt,
cacao
Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixam pana se formeaza o spuma destul de densa, se adauga zaharul treptat mixind in continuare pana se topeste zaharul si se formeaza o spuma lucioasa, tare care nu curge.
Adaugam galbenusurile pe rand
mixand dupa fiecare,
Apoi faina cernuta si praful de copt si amestecam
usor cu lingura de jos in sus.
Coacem in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.
Blatul este copt
cand se desprinde de pe marginile tavii si trece testul cu scobitoarea.
Introducem o scobitoare in mijlocul blatului si data iese curata blatul
este gata, daca este umeda si cu resturi de compozitie pe ea , blatul
mai trebuie copt.
Atentie!
-nu se deschide cuptorul in timpul coaceri, in special in prima parte.
-daca punem cacao sau nuca in blat scadem cantitatea de faina.
si cu cacao....
si cu cacao...
duminică, 7 noiembrie 2010
Prajitura cu dovleac
Pentru pireul de dovleac
1,5 kg dovleac ras
150g zahar
scortisoara
Dovleacul ce l-am folosit eu nu avea zeama mai deloc asa ca doar l-am calit usor cu zahar, la urma am adaugat scortisoara. Daca dovleacul vostru lasa zeama mai multa puteti sa mai scoateti din ea si sa tineti dovleacul pe foc pana scade toata zeama. La nevoie mai adaugati zahar.
Prajitura se taie cand s-a racit si se serveste pudrata cu zahar pudra vanilat.
600gr faina
250g unt, margarina sau 180g untura
1 ou
150gr zahar
1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita de otet
putin lapte, cit cere aluatul.
3-4 linguri de gris
TIPS: puteti renunta la oul din aluat si va fi o reteta foarte buna de post!!
Untul l-am freacat cu zaharul, am adaugat oul, apoi pe rand: 50 ml lapte, faina si bicarbonatul stins cu otet si am framantat un aluat ferm ce nu lipeste si l-am impartit in doua.
Daca se cere mai adaugati faina sau lapte.
In tava unsa am asezat o foaie de aluat, am presarat cu putin gris, am turnat piureul de dovleac si am nivelat bine compozitia, apoi am presarat din nou gris. Am acoperit cu cea de a doua foaie si am intepat aluatul din loc in loc cu furculita.
Am pus prajitura la copt in cuptorul bine incalzit dinainte.
O puteti servi pudrata cu zahar, pofta buna!
luni, 1 noiembrie 2010
joi, 28 octombrie 2010
Napolitane cu crema de lapte
Avem nevoie de:
1 pachet de napolitane
1 litru lapte ....eu am folosit de 3,5% grasime
600g zahar
1 cana si jumatate nuci macinate
4-5 biscuiti macinati
1/2 pachet de unt, 100g
1/2 esenta de rom
Intr-o oala de 2 litri punem laptele si zaharul la fiert la foc mic timp de 1 ora si jumatate, pana se caramelizeaza laptele si devine o crema nu foarte groasa...in a doua parte se amesteca mai des pe fundul oalei sa nu se arda.
Cam asa arata dupa o ora de fiert.....
Dupa 1 ora si jumatate crema s-a îngroșat si a căpătat o culoare maronie, semn ca laptele s-a caramelizat.
Acum este momentul sa adaugam restul ingredientelor: nuca, biscuitii, untul, esenta.
Mai tinem crema aproximativ 2 minute pe foc si este gata.
O dam deoparte la racit, apoi umplem foile de napolitana.
Asezam o greutate deasupra lor si le lasam pana a doua zi cand pot fi taiate.
Acum este momentul sa adaugam restul ingredientelor: nuca, biscuitii, untul, esenta.
Mai tinem crema aproximativ 2 minute pe foc si este gata.
O dam deoparte la racit, apoi umplem foile de napolitana.
Asezam o greutate deasupra lor si le lasam pana a doua zi cand pot fi taiate.
sâmbătă, 23 octombrie 2010
Tort cu crema ganache
AM INPLINIT 1 AN DE BLOG !
SPER CA DE ACUM IN COLO SA II DEDIC MAI MULT DIN TIMPUL MEU
PENTRU CA IN ULTIMUL TIMP L-AM NEGLIJAT
...... SI PENTRU CA AZI AM FACUT UN TORT, DESI NU PENTRU NOI
AM SA IL CONSIDER TOTUSI DEDICATIE PENTRU ANISORUL INPLINIT
CREMA GANACHE DE CIOCOLATA SI VISINE
BLAT DE CACAO
INSIROPAT CU SIROP DE ZAHAR ARS SI ROM
duminică, 17 octombrie 2010
duminică, 10 octombrie 2010
Tiramisu cu piure de castane
piureul de castane...mmm un deliciu, mie si familiei mele ne place foarte mult.
si cum pentru a prepara o crema cu acest piureu este un lucru foarte usor si rapid
am ales sa fac acest tort pentru astazi
am folosit din cel la pachet dulce si cu aroma de rom..o bunatate, l-as manca si gol...
am folosit din cel la pachet dulce si cu aroma de rom..o bunatate, l-as manca si gol...
cum? simplu...piscoturi inmuiate in cafea indulcita si cu putin rom, frisca batuta bine si piureu de castane..
am montat tortul intr-un vas dreptunghiular, l-am lasat peste noapte la frigider
dupa care l-am rasturnat pe un platou si l-am ornat....simplu , nu??
pentru ca am fost de multe ori intrebata ce fel de piureu folosesc am sa pun aici o fotografie,
din pacate cam neclara