marți, 12 februarie 2013

Amandine




reteta pentru o tava mare 38/28cm
Blat: 8 oua, 12 linguri zahar, 8 linguri faina, 1praf de copt, cacaua
Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza bine cu zaharul. Se pun galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt. Se amesteca usor si se toarna in tava. Se coace la 180 grade C aproximativ 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Rece se taie in doua pe orizontala, se insiropeaza si se umple cu crema.

Crema folosita poate fi un ganache de ciocolata sau o crema fiarta pe baie de aburi (o recomand pentru ca e mai gustoasa) o gasiti aici: Tortul Amandina
Ganache de ciocolata din: 300ml frisca, 200g ciocolata, vreo 3-4 linguri nutella, rom, 100g rama
Ciocolata se topeste impreuna cu frisca, se lasa la racit apoi se mixeaza bine, se adauga crema de nutella,  untul si romul.

Sirop de zahar ars: 200g zahar, 300ml apa, 2 esente rom
 Zaharul se pune intr-o craticioara la foc mic, se amesteca continuu pana devine auriu, apoi se stinge cu apa. Se foloseste rece aromat cu esenta de rom

Glazura: 200g ciocolata, 100ml frisca lichida
Ciocolata rupta bucatele mici se topeste impreuna cu frisca pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde.

 
 
 
 

7 comentarii:

  1. Ciocolata nu prea e genul meu, insa prajiturile astea arata exact asa cum le vad eu in vitrina la cofetarii... adica super ! Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. waw,ce frumos arata si cat sunt de bune!!
    Pup Diana!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata minunat, ca din vitrina! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. La noi in familie , prajiturile cu cacao sau ciocolata nu prea sunt agreate....
    Dintre toate , mie imi place cel mai mult amandina, mai ales asa cum ai facut-o tu cu mult sirop .
    Arata minunat.
    Te tzuc si iti doresc un weekend insorit !

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly