Blat de nuca din:
6 oua
200g zahar
50 ml ulei
100g nuca macinata
160g faina
1 plic praf de copt (10g)
Albușuri se bat spuma cu zaharul, se incorporeaza galbenusuriele si uleiul si se mixeaza putin, apoi se pune nuca, faina si praful de copt. Se amesteca compozitia usor cu o paleta si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace aproximativ 20 de minute la 180 grade C.
Crema:
4 oua
150g zahar
125g unt sau margarina
2 lingurite ness
50g nuca taiata
+200g biscuiti
Se bat ouale cu zaharul pana se "desfac" si se aseaza vasul pe baie de aburi. Se fierbe crema pana se ingroasa. Se adauga nessul si se lasa la racit.
In crema rece se pune untul sau margarina tinuta la temperatura camerei si se mixeaza bine pana crema devine spumoasa si fina. Se adauga nuca taiata marunt si rumenita in prealabil si se intinde crema peste blatul rece.
1 cescuta apa
1 cescuta zahar
1 esenta de rom
Se fierbe apa cu zaharul pana se obtine un sirop gros, se lasa la racit si se adauga romul.
Se introduce fiecare biscuite pentru cateva secunde in sirop si se aseaza peste crema.
Glazura:
100g ciocolata
50g unt
50ml frisca lichida
Ciocolata se rupe bucatelesi se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si frisca.
Glazura calduta se toarna peste stratul de biscuiti.
Faci tu ce faci si mereu vii cu prajituri care imi plac enorm. Asa este si cu asta. O zi faina >:D<
RăspundețiȘtergeremersi Rocsy...pup
ȘtergereSuper prăjitură ! 😘😘
ȘtergereDiana , ai facut o bunatate de prajitura! Imi place nesul , imi place nuca , deci trebuie incercata:)
RăspundețiȘtergereO adaug in lista mea pentru sarbatori! :)
RăspundețiȘtergereSuper !
Adian cu siguranta iti va placea!
ȘtergereMinunata prajitura!
RăspundețiȘtergerePrajitura din prima poza e pentru mine, nu ?! Delicioasa, as minca dar... n-am.
RăspundețiȘtergerehahaha ....pentru tine e, cum nu?!!!!
Ștergereo prajitura delicioasa la care eu nu pot spune nu...!
RăspundețiȘtergerecat praf de copt se pune?
RăspundețiȘtergere1 plic de praf de copt, adica 10g.
Ștergereups!.....am sa corectez, este vorba de 1 pliculet praf de copt ( 10 g)
RăspundețiȘtergereWaw Diana ce buna trebuie sa fi fost ! Am facut si eu ceva asemanator zilele trecute, dar ii zicea Prajitura Brath....de pe net luata reteta.
RăspundețiȘtergereTe tzuc cu mult drag !
Sidy stiu ca seamana cu Brath, cred ca e ceva ruda cu el. :)) eu am inventato
ȘtergereVaaai,cum arata!!!!
RăspundețiȘtergerePup!
O prajitura grozava si mai are si poze super super faine ca sa te apuci de copt nu alta .Delicioasa !!!
RăspundețiȘtergeremersi Mirela, te pup!
ȘtergereBuna ziua! Se poate inlocui margarina cu unt? Nu vreau sa folosesc margarina. Arata delicios :D
RăspundețiȘtergeresigura ca da, s epoate folosi margarina rama de exemplu
Ștergerede ce cu biscuiti ?
RăspundețiȘtergerela ce te referi mai exact???
ȘtergereImi spui te rog dimensiunea tavi?
RăspundețiȘtergereBuna, am folosit o tava mare cu dimensiunile 36/24cm.
RăspundețiȘtergereLa o tava de cuptor electric cam cat sa fac compozitia( so dublez) sunt incepatoare,,,multumesc
RăspundețiȘtergereRețeta este pentru o tava mare , nu e nevoie sa dublezi cantitatile.
ȘtergereAm facuto de sarbatori. Foarte buna mi- a iesit !
RăspundețiȘtergereMie nu mia iesit crema (nu este groasa ) ? Oare trebuia sa pun ness-ul cand se racea crema ?!
RăspundețiȘtergereCrema trebuie fiarta pana este groasa, groasa, iar untul ca la orice crema trebuie sa fie cu 80% grasimi.
ȘtergereSe poate face si fara biscuiti?
RăspundețiȘtergereSigur ca da.
Ștergere