duminică, 10 martie 2013

Cornulete fragede cu gem- aluat cu vin



 O reteta foarte buna de cornulete fragede ce se topesc in gura

200g unt
300g faina
4 linguri vin rosu
1 ou
2 linguri de smantana
+50 g unt pentru uns
1 borcan mic dulceata de visine
zahar pudra vanilat

Se framanta un aluat din toate ingredientele si se da la rece o ora.
Se intinde o foaie subtire se unge cu untul moale si se impatureste de trei ori. Se da la rece 30 de minute.
Se intinde aluatul cu atentie pentru a nu strica straturile, se taie in patrate de 7/7cm,se ung cu dulceata apoi se ruleaza.
Se coc cornuletele 30 de minute la 180 de grade.
Calde se tavalesc prin zahar pudra.

 Am repetat aceasta reteta inlocuind cele 200g de unt cu 180g untura si cele 50g de unt pentru uns cu 50g osanza de porc.....asta a facut aluatul si mai fraged si mai gustos.





5 comentarii:

  1. Na,ca iar sunt prima sosita!!asa ca ma servesc cu cate vreau ca tare bune sunt!!
    Pup Diana si o saptamana frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos le-ai aliniat , ca la armata, vreau si eu!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. De tare mult timp nu am mai mancat cornulete facute in casa dar acuma ma servesc de la tine.
    Pup si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. La asa ceva....sa tot vin cu bratele deschise. Tare imi mai plac cornuletele- mai ales cele ce ti se topesc in gura- dar stiu ca ai un pic mai mult de....bibilit la ele. Dar merita.....
    Sunt delicioase !
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly