luni, 18 noiembrie 2013

Gulas din carne de porc


 

800 g carne de porc
500 g cartofi  
1 morcov
80 g ulei 
3 cepe 
1 ardei gras roşu 
3 linguri pastă de tomate 
300 g roşii 
 200 ml vin
 1 lingurita boia de ardei iute
sare
piper
1 foaie de dafin

1 lingurita decimbru
1 lingura de zahar
  Ceapa, morcovul si ardeiul se taie cubulete si se caleste in ulei, se adauga carnea taiata cubulete si se tine pe foc pana isi schimba culoarea. Se stinge cu o cana de apa si se fierbe inabusit cu capacul asezat intr-o parte pe oala, la foc potrivit timp de 20 de minute. Se pune vinul, pasta de rosii, boiaua iute, dafinul, cimbrul si se potriveste la gust cu sare, piper si zahar.
  Se acopera si se fierbe inca 40 de minute amestecand din cand in cand si completand cu apa la nevoie.
Cand carnea este aproape fiarta se pun cartofii cubulete si se mai tine pe foc 15 minute.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly