pentru prima data am facut aceste placinte cu branza si marar
reteta o am de la prietena mea Elena
in Ardeal aceste placinte se coc pe lespede
si se fac cu diverse umpluturi, varza, cartofi, carne, branza, ceapa verde, marar
nu stiu cat am reusit sa ma apropii de reteta originala
dar pot sa va spun ca au fost delicioaseeee,
de fotografiat nu am reusit sa le fotografiez pe toate
probabil ca stiti si voi cum e...... pofticiosii erau cu ochii pe mine!!
aluat:
- 1kg faina
- 550 ml apa calduta
- 2 cuburi de drojdie
- 2 lingura sare
- 2 linguri zahar
- 5 linguri de ulei
pentru umplutura
- am folosit un amestec de branza sarata de oaie, capra si cas dulce si o legatura de marar.
In 200ml apa calduta am sfaramat drojdia, am pus cele 2 linguri de zahar si am amestecat cu lingura pana s-a dizolvat toata drojdia, apoi am presarat putina faina si am lasat sa creasca pana s-a umflat si a inceput sa ''bolboroseasca''....cam 10 minute.
Faina am pus-o in masina de paine, am presarat sarea intr-un coltisor si am turnat drojdia, uleiul, 350ml apa calduta si am pornit programul de framantat.
Daca mai este nevoie se mai adauga apa calduta sau faina, scopul este sa obtinem un aluat moale, usor lipicios....bineinteles ca se poate framanta si cu mana.
Dupa ce masina si-a facut treaba am pus aluatul intr-un lighean uns cu putin ulei (pentru a nu se lipii de el) si l-am lasat la crescut acoperit cu un prosop, la loc cald, fara curenti de aer.....timp de cam o ora si jumatate
Aluatul crescut l-am rasturnat pe masa presarata cu faina si bine l-am impartit in 16 "guguloaie".....bile :))
Fiecare bucata de aluat am intins-o si am pus umplutura de branza si marar, am adunat capetele spre mijloc si am intins usor placinta cu sucitorul.
Intr-o tigaie cu fundul gros am pus un strop de ulei, am pus placintele la copt acoperind tigaia cu capacul.
Dupa aproximativ 3 minute le-am intors si le-am lasat sa se coaca si pe partea cealalta.
Pofta buna!!
Cele ma bune si mai minunate placinte ! Ever....
RăspundețiȘtergereO nebunieeeeeeeeeee...din care nu prea te poti opri !
Te tzuc cu drag !
ce bune sunt..si noua ne plac si le fac destul de des, doar ca ai mei le vor cu cascaval:)
RăspundețiȘtergeremama,ce-mi plac placintele astea!!cred ca voi face si eu o data;pup Diana!!
RăspundețiȘtergereDoamne cu bune sunt !! Imi este dor, bunica mea facea!
RăspundețiȘtergereEu vreau sa le fac cu branza dulce si cu zahar,sper sa iasa, eu sunt cu dulciurile ;)
RăspundețiȘtergerecele 2 cuburi de drojdie sunt de 25g sau 50g fiecare? multumesc.
RăspundețiȘtergerebuna seara. cuburile de drojdie sunt de 25g sau 50g?
RăspundețiȘtergere25g are un cubulet de drojdie.
ȘtergereAu trecut 4 ani de cand am intrebat cat cantareste cubul de drojdie.. Inca revin la aceasta reteta. Foarte bune si usoare de facut. Multumim
RăspundețiȘtergereCum am raspuns la celelalte intrebari cubul de drojdie este din cel mic, de 25g.
RăspundețiȘtergere