duminică, 24 mai 2015

Prajitura bogata cu nuca



Poate titlul aceste retete suna pompos, dar credeti-ma ca iubitorii de nuca 
vor fi incantati de aceasta prajitura.
.....umplutura bogata in nuca le vor activa papilele gustative, facandu-i sa se indragosteasca de ea.

pentru foi avem nevoie de:
300g faina
200g unt
50g zahar
3 linguri de lapte
1/2 cub de drojdie proaspata (20g)
+ 1 borcan de gem acrisor

faina se amesteca cu untul si zaharul,
se adauga drojdia se dizolva in laptele caldut 
se framanta un aluat nu prea moale si se lasa la crescut 30 de minute.
aluatul se imparte in doua, se vor pregati doua foi.

pentru umplutura cu nuca :
6 oua
200g zahar
                                                                 250g nuca macinata
coaja de lamaie
esenta de rom, vanilie

se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, nuca, si esentele
albusurile se bat spuma tare, se adauga compozitia cu nuca si se amesteca usor.
... umplutura este destul de fluida.

asamblare:
 in tava unsa cu unt si presarata cu faina  sau tapetata cu hartie de copt se intinde o foaie de aluat, 
se inteapa cu furculita si se unge cu gem,
se toarna umplutura de nuca,
 apoi se acopera cu cea de a doua foaie....
sfat: lasati foaia de deasupra mai lunga decat tava pt ca se va strange la copt
se coace prajitura timp de 30 de minute la 180 grade C.

POFTA BUNA!


6 comentarii:

  1. Mie deja imi ploua in gura....de atata nuca buna de tot !
    Oare de ce nu pot adauga comment pe Google + ?
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Dementiala! Abia astept sa o fac! Bravo, Diana!

    RăspundețiȘtergere
  3. Din cate observ eu,cred ca ai niste nuci(pomi) prin batatura ta,pentru ca predomina nucile in tot ce faci si bine le faci;cand ma gandesc cat de scumpe sunt la noi!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Toti am pornit de jos si toti am simtit la un moment dat ca nu ne apreciaza nimeni, ca munca noastra nici nu este observata, ca nu insemnam nimic si ca ne pierdem in marea asta de oameni si idei. Eu va propun ca in fiecare luna sa sustineti intr-o postare un alt blog. Fie ca este un blog mic, aflat la inceput de drum, sau un blog pe care il apreciati si-l urmariti cu regularitate, sau un blog de pe care v-ati inspirat adesea pentru meniul zilnic, pomeniti-l intr-o postare si faceti-i o surpriza. Va asigur ca gestul vostru va pune un zambet pe fata unui om, iar in ziua de azi, cand zambetele sunt atat de rare, cum sa refuzi sa fii tu cel care daruieste zambete?
    Te astept cu mare drag la provocarea "Virtual hug" http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2013/11/provocarea-virtual-hug.html
    Multumesc anticipat! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Tocmai c'è am bagat o in cuptor.nu prea am gasit detaliat despre cum se precedeaza che folle.untul pentru a framanta trebuia topit sau nu?eu l am topit dar nu era posibil sa intind foia se rupea tot bucatele aluatul.am pus doar primul strat de foi apoi am terminat cu umplututa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Întotdeauna la astfel de foi subtiri fie ca sunt cu drojdie, praf de copt sau amoniac faina se framanta cu untul la temperatura camerei, nu topit!

      Ștergere

Printfriendly