blat:
1 ou
100ml lapte,
100g zahar
1 lingura unt
1 lingura unt
100g faina,
1.2 praf de copt,
cacao,
esenta rom
caramel:
6 oua
200g zahar
800ml lapte
1 esenta rom
1 plic zahar vanilat
sirop:
6 liguri zahar
Blatul: oul l-am mixat bine cu zaharul, apoi am adaugat untul topit si laptele amestecam bine si punem si faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua, esenta de rom. am amestecat bine.
Caramel: batem bine restul oualelor cu zaharul, apoi adaugam laptele ,sarea si esenta de rom
Sirop :Intr-un vas caramelizam cele 6 linguri zahar, rotim cratita sa acopere si peretii si lasam la racit
punem amestecul de oua peste zaharul ars si imediat turnam in mijlocul cratitei amestecul pt. blat....nu amestecati
nu va speriati, el se va duce la fund si va fi acoprit complet de compozitia de oua, dar la copt se vor separa frumos cele doua straturi si blatul se va ridica deasupra celui de crema.
introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pt 40-45min
se rastoarna tortul pe platou doar cand este complet racit.
tips:
- nu deschideti usa cuptorului cel putin 20 minute
- se poate decora cu frisca, glazura de ciocolata...etc
insipratie de pe situl http://www.bucataras.ro/