O prajitura foarte buna, blat moale, pufos
ce nu necesita insiropare.
ce nu necesita insiropare.
blat:
6 albusuri, 4 galbenusuri,200 g zahar, 12 linguri coca-cola, 200g faina, 1 praf de copt, 2 linguri cacao.
Toate albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana se formeaza o spuma densa care nu curge, se adauga pe rand galbenusurile si coca-cola, se amesteca bine apoi se pune faina, praful de copt si cacaua.
Se cocace blatul in tava mare si se taie in 2 pe orizontala.
crema:
2 galbenusuri, 300ml lapte, 4 linguri de faina, 120g zahar, 1 pachet unt, 3 pliculete zahar vanilat, 100g nuca de cocos
Galbenusurile se freaca cu faina si zaharul, se adauga si laptele si se pune la fiert pana se formeaza o crema groasa, se adauga zaharul vanilat si se lasa la racit.
Untul se incorporeaza in crema rece, se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa, se adauga nuca de cocos.
Se umplu cele doua foi cu aceasta crema.
glazura:
100g ciocolata de lapte, 3 linguri de lapte.
Ciocolata se rade si se amesteca cu laptele apoi se topeste la foc mic.
Se toarna calduta peste prajitura.
La multi ani!
RăspundețiȘtergereSa fiti veseli si sanatosi,si toate visele voastre sa devina realitate!
Prajitura e apetisanta de numa,numa!
Voi lua reteta!
super prajitura
RăspundețiȘtergereo iesit super buna prajitura
RăspundețiȘtergerePrajitura asta o stiu sub numele de Dobra si e mmmm... :)
RăspundețiȘtergereAm facut-o si eu dar am folusit o tava prea mica . Ar fi bine daca ati preciza dimensiunea tavii. este foarte important pentru reusita unei prajituri. Asadar , cat este tava? Prajitura este buna si aspectuoasa.
RăspundețiȘtergereimi pare foarte interesanta am sa o probez
RăspundețiȘtergere