Pt aluat:
1kg faina
5 oua
300ml lapte
250g zahar
150g unt sau margarina
20g drojdie uscata sau 50g proaspata
2 plicuri zahar vanilat
100g unt sau margarina moale pt uns alutul
Pt umplut: visine scurse bine de zeama, eu am folosit visine congelate.
Pt uns: galbenus de oua si 2 linguri lapte .
Important e sa folosim toate ingredientele la temperatura camerei , in nici un caz reci.
Tava in care le coacem de asemenea sa nu fie rece.
Intr-un vas incapator punem faian cernuta, ouale, zaharul, untul moale, vanilia si drojdia dizolvata in lapte caldut.
Se framanta un aluat potrivit si il lasam la crescut.
Il impartim in doua sau in patru cum ne vine mai bine.
Intindem o foaie de 0,5cm grosime si lata de 20cm.O ungem cu unt moale si presaram zahar.
Presaram visinele, rulam strans si taiem sulul in felii de 3 cm.
Asezam melcisorii in tava si ii lasam la crescut 20 minute, ii ungem cu ou si lapte presaram zahar si ii bagam in cuptorul incalzit din timp.
Cand ii scoatem din cuptor ii acoperim imediat cu un prosop curat udat bine cu apa rece si stors.
Ii lasam asa pana se racesc.Astfel vor avea coaja moale.Acelas lucru il putem face si la cozonaci.
1kg faina
5 oua
300ml lapte
250g zahar
150g unt sau margarina
20g drojdie uscata sau 50g proaspata
2 plicuri zahar vanilat
100g unt sau margarina moale pt uns alutul
Pt umplut: visine scurse bine de zeama, eu am folosit visine congelate.
Pt uns: galbenus de oua si 2 linguri lapte .
Important e sa folosim toate ingredientele la temperatura camerei , in nici un caz reci.
Tava in care le coacem de asemenea sa nu fie rece.
Intr-un vas incapator punem faian cernuta, ouale, zaharul, untul moale, vanilia si drojdia dizolvata in lapte caldut.
Se framanta un aluat potrivit si il lasam la crescut.
Il impartim in doua sau in patru cum ne vine mai bine.
Intindem o foaie de 0,5cm grosime si lata de 20cm.O ungem cu unt moale si presaram zahar.
Presaram visinele, rulam strans si taiem sulul in felii de 3 cm.
Asezam melcisorii in tava si ii lasam la crescut 20 minute, ii ungem cu ou si lapte presaram zahar si ii bagam in cuptorul incalzit din timp.
Cand ii scoatem din cuptor ii acoperim imediat cu un prosop curat udat bine cu apa rece si stors.
Ii lasam asa pana se racesc.Astfel vor avea coaja moale.Acelas lucru il putem face si la cozonaci.