pt aluat:
600g faina
120g untura de porc
4 linguri zahar
2 oua, un varf d ecutit sare
coaja de lamaie
25g drojdie
150ml lapte.
un galbenus de ou pt uns
- untura se freaca cu faina, se pun oule, sarea, zaharul, coaja de lamaie
- drojdia dizolvata in laptele caldut si se lasa 10 minute apoi se toarna peste faina
- se framanta un aluat potrivit de tare. se lasa 30 minute sa se odihneasca.
800g branza dulce
100g unt
200g zahar
zeama de la o lamaie
80g gris
2 oua
100g stafide
1 varf de cutit sare
2 esente sau plicuri zahar vanilat
- se framanta branza cu untul moale pana se desfac ''cocoloasele'' si se formeaza o pasta fina, apoi se adauga si restul de ingrediente.
- se imparte aluatul in trei si se intinde pe rand cate o foaie se pune umplutura si se ruleaza.
- se ung cu galbenus de ou amestecat cu 2 linguri lapte.