blat de cacao
8 oua
12 linguri zahar
3 linguri cacao
8 linguri faina
1 plic praf de copt
mixam albusurile bine, adaugam zaharul treptat si mixam bine pana se formeaza o spuma care nu curge.
adaugam si galbenusurile apoi cacao, faina cu praful de copt.
sirop din zahar ars:
4linguri de zahar se topesc si se stinge cu 300ml apa, se mai tine pe foc pana se topeste tot zaharul apoi se lasa la racit
creme:
ganache de ciocolata alba
200ml frisca
200g ciocolata alba
2 linguri zahar pudra
frisca o mixam cu zaharul
ciocolata o topim cu 2 linguri de frisca sau lapte si o turnam usor peste frisca mixand continuu.
ganache de ciocolata si cafea capuccino.
400 ml frisca
200g ciocolata
2 plicuri capuccino
frisca o mixam cu zaharul
ciocolata o topim cu 2 linguri de frisca sau lapte si o turnam usor peste frisca mixand continuu ,apoi adaugam pliculetele de capuccino.
asamblare
taiem tortul in trei pe orizontala, insiropam fiecare felie cu siropul rece si montam tortul astfel: foaie, jumatate din crema ganche de cioco si capuccino, foaie, ganache cioco alba, foie.
dam toprtul la rece o ora apoi il ornam cu restul de ganache.
8 oua
12 linguri zahar
3 linguri cacao
8 linguri faina
1 plic praf de copt
mixam albusurile bine, adaugam zaharul treptat si mixam bine pana se formeaza o spuma care nu curge.
adaugam si galbenusurile apoi cacao, faina cu praful de copt.
sirop din zahar ars:
4linguri de zahar se topesc si se stinge cu 300ml apa, se mai tine pe foc pana se topeste tot zaharul apoi se lasa la racit
creme:
ganache de ciocolata alba
200ml frisca
200g ciocolata alba
2 linguri zahar pudra
frisca o mixam cu zaharul
ciocolata o topim cu 2 linguri de frisca sau lapte si o turnam usor peste frisca mixand continuu.
ganache de ciocolata si cafea capuccino.
400 ml frisca
200g ciocolata
2 plicuri capuccino
frisca o mixam cu zaharul
ciocolata o topim cu 2 linguri de frisca sau lapte si o turnam usor peste frisca mixand continuu ,apoi adaugam pliculetele de capuccino.
asamblare
taiem tortul in trei pe orizontala, insiropam fiecare felie cu siropul rece si montam tortul astfel: foaie, jumatate din crema ganche de cioco si capuccino, foaie, ganache cioco alba, foie.
dam toprtul la rece o ora apoi il ornam cu restul de ganache.
ce minunat!si ce combinatie perfectaaa
RăspundețiȘtergereSuper Diana,aceiasi crema am folosit si eu la tortul baiatuli la majorat,este fff frumos
RăspundețiȘtergereSuper1
RăspundețiȘtergerewaw ce super e ! felicitari dian@!
RăspundețiȘtergereDianaaaaaaaaa, ce fain! Cum ai lucrat trandafirasii?
RăspundețiȘtergereMarielena trandafirii i=am facut din cioco topita si amestecata cu jumatate de lingurita de miere de albine. Nu am cantarit nimic, am facut la ochi.Daca vrei detalii te ajut.
RăspundețiȘtergerete felicit!!!!!!!
RăspundețiȘtergereeu nu am idei la ornat torturi.
tocmai am facut un tort si arata jalnic
monica