luni, 17 septembrie 2012

Tort "Casuta"

La multi ani Rebecca! 
Tort "Casuta" din:
blat pufos simplu si blat pufos de cacao
crema ganache de ciocolata amaruie in combinatie cu nutella si nuca macinata
insiropat usor in rom
ornat in frisca si pasta de zahar
aproximativ 3,5-3,8kg








duminică, 12 august 2012

Prajitura "ciufulita" cu iaurt



 pentru o tava mare de 28/38cm
1pachet foi de placinta, 400g
1 kg iaurt
8 oua
200g zahar
esenta de portocale, rom, vanilie
ulei pentru uns foile
sirop de zahar ars:
180g zahar
400ml apa

     Pentru sirop ardem zaharul si il stingem cu apa.
     Compozitia de iaurt se face simplu prin amestecarea iaurtului cu oule si aromele preferate, eu am pus din fiecare cate putin.
     Numaram foile si le impartim pentru 3 straturi...eu am avut 14 bucati. Se ung foile bine cu ulei intre ele.
     Asezam hartie de copt in tava, punem primele 5 foi unse, jumatate din compozitia cu iaurt, asezam cu grija inca 4 foi si restul de crema, acoperim cu foile ramase.
      Introducem prajitura in cuptorul incalzit la 180 de grade timp de 30-40 minute, pana devine aurie si crema de iaurt este inchegata.
      Scoatem prajitura din cuptor, o lasam 10 minute apoi o portionam, turnam cu grija siropul, atentie! nu tot odata!
       Pe masura ce siropul se absoarbe in foi acestea se umfla.......mie mi-a placut foarte mult cu s-a ciufulit! :)




luni, 30 iulie 2012

Tort SpongeBob - Buretele Bob

Tort SpongeBob - Buretele Bob
  pentru nazdravanii mei Robert si Raul,
care au implinit 8 ani!!!!




...
blat de cacao insiropat in rom
blat de bezea cu nuca
crema de ciocolata cu nuca, cipsuri de ciocolata 










....


marți, 26 iunie 2012

Tort Buburuza II



tort cu blat pandispan si cu crema de capsuni reteta o gasiti aici
 a avut 2,6 kg
pentru buburuza am folosit pasta de zahar 
si pentru cap, antene si bulinute plastelina de ciocolata
ornat in frisca















luni, 25 iunie 2012

Printfriendly