500g faina
3-4 linguri de zahar
100g unt sau margarina topita si racita
25g drojdie prospata
200ml lapte caldut
2 oua
coaja de lamaie, rom, vanilie...etc
In laptele caldut se dizolva drojdia, se pune o lingura de zahar si 3 de faina, se lasa la dospit 10 minute.
Se pune faina cernuta in MP, intr-un colt se pune zaharul, sarea, ouale, untul si esentele. Se face o groapa in mijloc si se toarna drojdia. Se porneste MP pe programul de framantat.
Totul dureaza 1 ora si 50 min. Deci aluatul va creste in MP.
Pe masa presarata cu faina se intinde aluatul de 1cm grosime....intindeti cat puteti aluatul cu mana, fara a folosi prea mult vergeaua de lemn.
Se taie gogosile cu un pahar trecut prin faina, se lasa sa creasca 15 min apoi se pun la copt in ulei bine incins dar la foc mic, cu partea care a fost pe masa in sus . Se pune acopera cu capac iar dupa 2 minute se intorc gogosile.
Se scot pe o farfurie acoperita cu prosop de bucatarie.
si opera ajutoarelor mele de nadejde....:)