luni, 14 mai 2012

Tort Papusa Barbie III


un tort delicios, pentru o fetita frumoasa care a implinit 4 anisori!
la multi ani Otilia!
de sezon cu crema de capsuni, blat pufos, insiropat in sirop de vanilie 
 ornat in frisca aromata usor cu lamaie si vanilie
a avut 3, 800 kg



Am facut 3 blaturi:
Pentru baza: 8 oua, 8 linguri zahara, 8 linguri faina, 1 praf de copt
Pentru rochia papusi: am copt doua blaturi de marimi diferite, fiecare din: 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, 1/2 plic praf de copt.
Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul treptat. Cand s-a format o spuma densa ce nu curge am pus galbenusurile si am mixat in continuare pana s-au inglbat in albus.
Apoi am adaugat faina si praful de copt cernute, cu o lingura am amestecat usor si am turnat compozitia in tava pentru copt.
Reci am taiat blaturile pe orizontala in doua cel mare si in trei pe cele mici.

Pentru crema de capsuni:
800ml frisca, 700 g capsuni, 80g zahar pudra, 20 g zahar vanilat, 1 lingura zeama de lamaie, 4 plicuri intaritor de frisca.
Am mixat frisca cu zaharul pudra, zaharul vanilat si zeama de lamaie.
Capsunile le-am pasat cu furculita, am oprit cateva, cam o cana si jumatate pe care le-am taiat cubulete.
In frisca batuta care era foarte tare am pus capsunile, am adaugat si intaritorul si am mixat bine pana am obtinut o crema groasa si tare. Am dat crema la rece cateva minute.

Pentru sirop:am fiert 2 cani de apa cu 2 cani de zahar, am pus si 20g zahar vanilat.

Blaturile insiropate le-am umplut cu crema si bucatelele de capsuni.
Rochia papusii am scluptat-o pentru a obtine un fel decon si am uns-o cu un strat subtire de crema. In mijloc am facut o gaura cu ajutorul unui cutit ascutit. Acolo am infipt papusa dupa ce in prealabil i-am invelit picioarele in folie de staniol.
Am dat tortul la rece 2 ore apoi m-am apucat de ornat.

Pentru ornat am folosit: aproximativ 700-800ml frisca, 50g zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingura zeama de lamaie.



duminică, 13 mai 2012

Cannelloni in vas de Pyroflam


Produsele oferite de Pyroflam sunt recunoscute in mod special pentru versatilitatea utilizarii. In plus, nu au un aspect similar cu cratitele si tigaile obisnuite folosite in bucatarie.
De asemenea sunt foarte usor de curatat datorita materialului special din care sunt produs vitroceramica.

 







 -Baza Vitro-Ceramica si capac din sticla borosilicat
 - Produse foarte rezistente la fluctuatii de temperatura: pana la 450°C
- Durabilitate: +70% rezistenta mecanica
 - Rezistenta chimica: suprafata igienica, neporoasa
 - Calitate inalta
- Capacele transparente si cosul de gatire la abur sunt fabricate dintr-o 
sticla borosilicat de calitate inalta si pot fi folosite in congelator, in cuptor si in cuptorul cu  microunde
- Garantia Vitro-Ceramic® de 25 de ani

Pyroflam poate fi folosit pe si in orice produse electrocasnice de bucatarie (cu exceptia celor cu inductie,  nu se ciobeste, zgarie sau deformeaza, nu se pateaza si nu retine mirosuri, isi pastreaza aspectul de nou, arata bine pe orice masa si la orice ocazie. Permite urmarirea stadiului de gatire.
 mai multe detalii puteti citi aici http://www.real-hypermarket.ro/pyroflam/gama-pyroflam

cine nu iubeste pastele? mie imi plac foarte mult...ma gandeam astazi la o reteta de cannelloni pregatita intr-un astfel de vas.

 paste sub forma de cilindri care pot fi umplute cu diferite compozitii de carne, legume, branzeturi, 
acoperite cu sos de rosii si sos bechamel si gatite la cuptor. 
 si ce ar fi mai potrivit pentru aceasta reteta decat unul din vasele de la Pyroflam ?



asadar avem nevoie de:
1 cutie Cannelloni
 pentru umplutura:
400 g carne tocată 
400 g ciuperci 
1 morcov
2 ouă 
1 ceapă 
3 linguri pesmet 
2 linguri pastă de tomate  
200 g brânză   
50 ml ulei 
2 catei de usturoi

sare, piper, oregano

 pentru sos:
250ml smantana
250ml pasta de rosii
200 g mozzarella

Ciupercile se taie marunt. Ceapa se toaca. Morcovul se rade.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se pune ceapa si se caleste pana devine translucida, apoi se adauga carnea, morcovul, ciupercile si usturoiul pisat.
Se fierb la foc potrivit pana scade apa si carnea e facuta. 
Se condimenteaza si se lasa la racit, apoi se adauga ouale, pesmetul, pasta de tomate si branza rasa.
Cu aceasta compozitie se umplu canneolloni. 
Pentru sos amestecam pasta de rosii cu smantana.
In vasul..asezam canneolloni turnam sosul si presaram mozzarella. Punem capacul si
dam la cuptor la 200 grade timp de 30 minute. 
 Luam capacul si mai lasam 10 minute pana se rumeneste frumos deasupra.







luni, 30 aprilie 2012

Tort pentru Mirela

 blat de cacao
crema ganche de ciocolata si visine
sirop caramel
2,8 kg

si frumoasa mea sarbatorita...


joi, 26 aprilie 2012

“Lasati-ma sa ghicesc! Un GPS vreau sa primesc!”



 Probabil v-ati obisnuit cu super concursurile celor de la Elanko.ro
Acum aveti posibilitatea sa participati la un nou concurs pana in 15 mai 2012, ora 24.00, 


Elanko.ro te invita la un nou concurs! Ghiceste orasul din imaginea prezentata pe formularul de inscriere in competitie, iar in 16 mai afli daca pleci in concediu alaturi de un partener de incredere, GPS-ul LDK 6008!
Pentru a participa, te invitam sa faci click pe imaginea de mai sus! Succes!

asadar iata premiul pus la bataie, tentant nu? 


vizitati si pagina de facebook

sâmbătă, 21 aprilie 2012

Cozanacel cu rahat




400g aluat de cozonac, reteta aici
 rahaT colorat,
50g stafide,
1 ou,
50g zahar pudra

Dupa ce a cescut alutul l-am intins, l-am presarat cu rahat si stafide si l-am rulat, l-am lasat sa stea 15 minute dupa care l-am crescat pe mijloc, l-am uns cu galbenus de ou si l-am bagat in cuptorul incalzit la 180 grade.
Dupa ce s-a copt l-am uns cu albus de ou amestecat cu zahar pudra.










vineri, 20 aprilie 2012

Help Ioana!


O dulceata de fetita!!asta e primul gand cand te uiti in ochisorii ei frumosi.....si totusi Ioana nu un copil ceilalti, are o problema de sanatate, din pacate s-a nascut fara o manuta!
Ajutati-o pe Ioana sa duca o viata normala....nu e greu! Trebuie doar sa-i acordati 5 minute din tipul dumneavoastra pentru ai afla povestea si cu siguranta vi se va inmuia inima.
O mica donatie o poate ajuta sa fie un copil fericit cu adevarat!

 Mai multe detalii: Help Ioana si  pe facebook

Despre

Ioana Maria s-a nascut pe 15 iulie 2008. Bucuria cu care parintii fetitei asteptau primul copil s-a transformat in uluire.Fetita s-a nascut fara jumatate din antebratul drept si fara mana dreapta.
Misiune
In acest moment, proteza bionica ar fi cea mai potrivita.
Pretul acestei proteze, aplicarea, tratamentul de dupa aplicare si consilierea pentru integrarea in societate a Ioanei, in bune conditii sunt niste lucruri care efectiv depasesc financiar posibilitatile parintilor fetitei.
Aici, interventia fiecaruia dintre Dumneavoastra ne poate ajuta sa ii oferim Ioanei un viitor altfel. Orice donatie, oricat de mica, este un pas spre mai bine pentru Ioana.
Descriere
Ioana Maria s-a nascut pe 15 iulie 2008. Fetita s-a nascut fara jumatate din antebratul drept si fara mana dreapta. Mai precis, conform Scrisorii Medicale din data de 15/07/2008, "Agenezia jumatatii distale antebrat si mana dreapta".
Informaţii generale


Doneaza prin telefon!
Teledon valabil in reteaua Romtelecom:
0900 900 543 pentru 2 euro               
0900 900 545 pentru  5 euro
0900 900 547 pentru 10 euro

Cont Volksbank (EUR):
RO15 VBBU 2511 UN47 4092 1101
Sucursala Unirea Bucuresti

Cont Volksbank (USD):
RO44 VBBU 2511 UN47 4092 3101
Sucursala Unirea Bucuresti

Cont Volksbank (RON):
RO77 VBBU 2511 UN47 4092 2701
Sucursala Unirea Bucuresti

CODUL SWIFT
VBBUROBU

Beneficiar cont: Mihai Iulian - tatal Ioanei
identificat cu Ci seria IF numarul 117577
CNP 1781003090082
0728.11.88.77
mdiulian@gmail.com

Printfriendly