marți, 23 octombrie 2012

Prajitura deosebita cu foi si nuca

reteta este pentru o tava mare de 38cm/28cm
aluat
250g margarina rama
4 galbenusuri
600g faina
1 praf de copt
100g zahar
2 linguri cacao
400g gem acrisor de prune, visine..


bezea
6 albusuri
150g zahar
6 linguri nuca macinata
2 linguri de faina

Pregatim aluatul astfel: frecam faina cu untul moale, adaugam zaharul, galbenusurile si praful de copt. Framantam bine si impartim aluatul in trei bile, una o framantam cu cacao, celelalte le lasam asa si le dam la rece o ora.
In tava mare de la aragaz tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt asamblam prajitura pentru copt astfel: intindem o foaie alba, o ungem cu gem, asezam foaia cu cacao, peste ea intindem bezeaua si  radem cea de a treia bila de aluat simplu.
Dam prajitura la cuptor pentru 40 de minute pana se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoare.

Se glazureaza glazeaza prajitura cu ciocolata.







duminică, 21 octombrie 2012

Tort Hello Kitty 2




inca un tort cu tema Hello Kitty pentru o fetita care indrageste aceasta pisicuta
a fost un tort de ciocolata, 
blat insiropat in sirop de zahar ars si rom,
 crema de ciocolata si visine
a avut 2, 500 kg

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Negresa glazurata cu nuca

500g zahar
250g unt
100 g cacao
150 ml lapte
4 oua
100g nuci macinate taiate grosier
200g faina
1 plic praf de copt

Se pune la fiert zaharul, untul, laptele si cacaoa.
Cand incepe sa fiarba se da deoparte.
Se opresc 15 linguri pentru glazura, restul compozitiei se lasa la racit.







In acest timp se bat albusurile spuma.
In siropul racit se incorporeaza pe rand si in ordine: galbenusurile, faina, praful de copt, albusurile si nuca.
     

Compozitia se toarna in tava (30/21cm) si  se coace la 180 grade timp de 30 de minute
 



Blatul copt si racit si se taie cubulete.
Fiecare bucatica de prajitura  se inmoaie in siropul oprit la inceput.




miercuri, 17 octombrie 2012

Tort Hello Kitty


 tort de ciocolata,
blat de cacao, crema de ciocolata si finetti
 cu bucatele de ciocolata si stafide inmuiate in rom, 
imbracat in frisca vanilata
  2,100kg
Dupa ce am umplut tortul cu ciocolata si l-am acoperit cu frisca l-am lasat la rece cateva minute pana s-a intarit frisca.
Am desenat o pisicuta pe o hartie si apoi am decupat capul, corpul, picioarele, le-am asezat pe tort si cu ajutorul unei scobitoare am trasat linii subtiri pe frisca.
Cu ciocolata topita am trasat conturul desenului, apoi cu frisca colorata am desenat rochita.
Floarea mare, floricele mici si inimioarele le-m facut din pasta de zahar.






miercuri, 10 octombrie 2012

Napolitane cu betisoare de finetti




 o reteta simpla, rapida si de efect...
avem nevoie de:
1 foaie de napolitana
200g zahar
100ml apa
125g margarina rama
150g nuci macinate
250g biscuiti
rom, vanilie
2 linguri cacao
4 betisoare mari de finetti sau 8 mai mici

Se pregateste un sirop gros din  zahar, apa si margarina care se pun pe foc si se fierb timp de 3 minute. Se opreste focul se lasa sa se racoreasca apoi se pune nuca macinata si biscuitii si se amesteca bine. Se imparte compozitia in doua, o parte se amesteca cu vanilia, iar cealalta cu cacao si esenta de rom.
Foia de napolitana se taie in lung in 4 parti (fiecare foaie a avut 7 cm latime.)
Doua foi se ung cu compozitia simpla cu vanilie, celelate doua cu compozitia in care am pus cacao si rom.
Pe una din foi se aseaza doua randuri  betele de finetti si se acopera cu cealalta foaie cu cacao cu crema in jos, astfel incat betisoarele sa fie in mijlocul cremei.
Pentru asamblarea finala: foaie cu crema de vanilie, foile cu cacao si betisoare si iar o foaie cu vanilie asezata cu crema in jos.
Se acopera cu o greutate si se da la frigider pana a doua zi cand se poate taia.



Printfriendly