vineri, 9 mai 2014

Oua umplute cu pasta de pateu




10 oua
100g pateu de pasare
1 lingurita de mustar
3 linguri mari de smantana
sare
piper
zeama de lamaie
1 ceapa rosie mica, optional

1.Fierbem ouale tari timp de 10 minute in apa cu un praf de sare sau otet ...pentru a prevenii craparea lor.
2.Reci le curatam de coaja si le taiem in doua pe lungime.
3.Scoatem galbenusurile le punem intr-un castron impreuna cu pateul, smantana si mustarul. Amestecam bine compozitia cu dosul unei furculite pana devine cremoasa, dam gust cu sare, piper si zeama de lamaie.
3.Umplem albusurile cu aceasta compoztie, le asezam pe un platou si ornam dupa imaginatie.
Eu am pus si rondele de ceapa rosie, cine doreste o poate pune rasa chiar in umplutura .



joi, 8 mai 2014

Socata, suc din flori de soc




10 flori de soc
4,5 l apa
600g zahar
1 lamaie mare
10g drojdie proaspata

Alegem flori de soc bine inflorite, le spalam usor sub jet de apa, le scuturam de eventualele gaze
si alte impuritati, 
le lasam la scurs intr-o sita, apoi le aseazam intr-un borcan de 5 litri impreuna cu lamaia taiata felii.
Zaharul il caramelizam la foc mic, cand prinde o culoare frumoasa maronie de chihlimbar, dam cratita deoparte si amestecam bine pana se topesc toate cristalele de zahar.
 Stingem caramelul cu apa rece, aproximativ un litru.
Turnam siropul in borcan, completam cu apa rece, adaugam drojdia sfaramata.
Atentie nu umpleti borcanul pana sus cu apa pentru ca sucul v-a fermenta 
si riscati sa curga lichidul pe afara!
Acoperim borcanul si il punem la soare pentru doua-trei zile, in functie si de temperatura de afara.
Din cand in cand amestecam si gustam sucul.
Cand incepe sa fermenteze, sa bolboroseasca si a ajuns la un gust placut, usor acidulat 
strecuram sucul si il turnam in sticle. 
Se pastreaza in sticle la frigider.





vineri, 25 aprilie 2014

Ciorba din carne de ied

Pentru ca luna aceasta am sarbatorit Pastele, Sidy a organizat pe blogul ei
o frumoasa campanie denumita  Campanie de Sarboatoare
bineinteles ca nu puteam sa-i refuz invitatia de a participa si eu
asa ca vin cu aceasta reteta de Ciorba din carne de ied 
stati pe aproape, in curand vor fi afisate toate retetele participante
 pe blogul http://sidyskitchen.blogspot.ro/
 
  • 1kg carne de ied cu os ( eu am avut gat)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • ardei rosu
  • telina
  • 3 linguri de ulei
  • 50 g orez
  • sare,piper
  • patrunjel, marar, leustean,
  • 3 oua
  • 200ml smantana 
  •  
  • Mod de preparare:
  • Carnea se spala foarte bine in mai multe ape si se pune la fiert, cand da in clocot se arunca apa, se pune alta apoi se pune din nou la fiert. 
  • Intre timp legumele se curata si se dau pe razatoare, se pun la calit in ulei. Se stinge cu zeama si carnea de ied. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit.
  • La final se adauga orezul spalat si verderturile taiate marunt. Cand orezul este fiert se opreste focul, se lasa 5 minute sa se odihnesca ciorba si se adauga ouale batute bine cu furculita si amestecate cu smantana.
  • Dupa preferinte se poate acri cu bors, otet, suc de lamaie.
  • Pofta buna!



duminică, 6 aprilie 2014

Rulada cu crema de fructe de padure



Prietenii si cititorii mei ma stiu, nu folosesc creme la plic sau alte minuni pline de tot felul de  conservanti, coloranti, E-uri si alte cele, dar de data asta am calcat stramb, am comiso.....
 
blat de rulada:
5 oua
10 linguri zahar
5 linguri de faina
2 linguri cacao
crema:
2 plicuri crema fructe de padure Dr. Oetker
400ml lapte
un pumn afine
4 linguri zahar pudra
1 lingura suc de lamaie

Pentru blat mixam albusurile, adaugam trepatat zaharul, apoi galbenusurile.Mai mixam si adaugam si faina, amestecam cu lingura usor de jos in sus.
Luam putina compozitie si cu ajutorul posului facem bulinute, cerculete, ce semne ne plac in tava pe hartia de copt. Restul de compozitie il amestecam cu cacao.
Dam tava la cuptor pentru 3 minute, apoi o scoatem si intindem cu atentie restul de compozie in care am pus cacao.
Coacem blatul de rulada la180 de grade,apoi imediat ce este gata il rasturnam pe un prosop curat, dezlipim foaia de copt, rulam blatul cu atentie si il lasam la racit.




Pentru crema ametecam laptele rece cu praful de crema si mixam, adaugam zaharul pudra si sucul de lamaie.
Intindem blatul de rulada ilungem cu crema, presaram afinele si rulam la loc cu ajutorul prosopului.
Lasam rulada la rece pentru cateva ore.

vineri, 4 aprilie 2014

Tort Extasy cu patru feluri de bezea




Blat cu ciocolata
4 albusuri, 8 linguri de zahar, 100g ciocolata, 2 linguri de faina
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si 
se bate bine pana se obtine o spuma tare, 
se adauga ciocolata rasa marunt si faina
se coace la foc mic pana se usuca bezeaua


 Blat cu nuca de cocos
 4 albusuri, 8 linguri de zahar, 100g nuca de cocos, 2 linguri de faina
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si 
se bate bine pana se obtine o spuma tare, 
se adauga nuca de cocos si faina
se coace la foc mic pana se usuca bezeaua


Blat cu mac
  4 albusuri, 8 linguri de zahar, 100g mac, 2 linguri de faina
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si 
se bate bine pana se obtine o spuma tare, 
se adauga macul si faina
se coace la foc mic pana se usuca bezeaua


  Blat cu nuca
 4 albusuri, 8 linguri de zahar, 100g nuca macinata, 2 linguri de faina
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si 
se bate bine pana se obtine o spuma tare,
se adauga nuca macinata si faina
se coace la foc mic pana se usuca bezeaua


 Cremele
100g nuca de cocos, 100g nuca macinata, 200 g ciocolata
 16 galbenusuri, 6 linguri de zahar, 1 litru de lapte, 1 budinca de vanilie, 250g unt
Galbenusurile se ameteca cuzaharul, budinca si laptele rece,
 se pune compozitia la fiert pana se obtine o crema groasa.
Se lasa la racit si se mixeaza cu untul.

Se imparte crema astfel:
1/4 se amesteca cu nuca se cocos,
1/4 se amesteca cu nuca
1/2 se amesteca cu ciocolata topita si racorita.


Pentru asamblarea tortului se aseaza in ordine in tava:
blatul cu mac, crema de ciocolata
blatul cu nuca de cocos, crema cu nuca de cocos
blatul cu nuca, crema cu nuca
blatul cu ciocolata, crema de ciocolata
se orneaza in crema de ciocolata









miercuri, 26 martie 2014

Rulada cu crema de nuca de cocos

 Blat:
5 oua
10 linguri zahar
2 linguri ulei
6 linguri mari de faina
1 lingura de cacao

Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se bate compozitia bine pana se topeste tot zaharul si se obtine o spuma densa si lucioasa. Se incorporeaza galbenusurile si apoi uleiul.
La final se pune faina si se amesteca usor.

Se ia din compozitia de blat o cescuta si se coloreaza cu cacaua. Se pune compozitia in sprit si se fac ornamente direct in tava tapetata cu hartie de copt.
 Se introduce tava la cuptor pentru 3 minute, apoi se scoate si se toarna cu atentie peste model restul de compozitie pentru blat. Se coace blatul pana devine auriula 180 de grade.
Cand blatul este copt se rastoarna pe un servet si se ruleaza cu modelul inafara si se lasa la racit.

Glazura de ciocolata :
100g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata amaruie
3 linguri apa

Ciocolata maruntita impreuna cu apa se pune pe baie de aburi pana se topeste complet.
Blatul se desface cu atentie si se intinde ciocolata topita.

Crema:
600ml lapte
5 linguri zahar
50 g amidon
10g gelatina maruntita
1 pliculet zahar vanilat
100g nuca de cocos

Laptele, zaharul si amidonul se pune la fiert pana se ingroasa. Se opreste focul se adauga nuca de cocos si zaharul vanilat.
Gelatina se pune la hidratat cu 50 ml apa rece, dupa 10 minute se topeste la foc mic si se adauga in crema calda.
 Se intinde crema peste stratul de ciocolata si se ruleaza. Se lasa la rece apoi se poate servi.
Pofta buna!




Printfriendly