De cand am vazut prajitura asta mi-a placut foarte mult
mi-am zis ca am o sa o fac si eu si uite ca acum i-a venit randul.
Este o prajitura foarte fina si de gust nu mai zic.....este delicioasaaaaaa!!!
Si-a castigat un loc binemeriatat in categoria "favorite" !!!
120g ciocolata
100g unt
3/4 cana zahar
1 plic zahar vanilat
2 linguri cappuccino
2 oua
1/2 cana faina
1/2 cana nuca macinata
1/2 plic praf de copt
o priza sare
(1 cana=200ml)
(tava de 20/36cm )
Pentru blat: se topeste la foc mic ciocolata cu untul, se adauga cappuccino, zaharul, vanilia, se amesteca pana se omogenizeaza si se lasa la racit.
Ouale se mixeaza, se toarna peste ele compozitia cu ciocolata amestecand continu. Se pune faina, nucile, sarea si praful de copt, amestecand usor.
Compozitia se toarna in tava si se baga la cuptor pentru 25 minute.
crema:
125g mascarpone
120g unt moale
3/4 cana zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1/2 lingurita scortisoara...eu nu am pus
Pentru crema: mixam mascarpone cu untul si zaharul pudra si vanilia.
glazura:
100g ciocolata
2 linguri unt
1/4 cana frisca lichida
2 linguri cappuccino
pt glazura: topim ciocolata cu untul, frisca si cappuccino.
Intindem crema pe blat si dam la rece 1 ora apoi turnam glazura calduta.
Voi servi o prajitura, imi place si ciocolata si capucino. Sanda.
RăspundețiȘtergereFoarte buna prajitura asta! Am facut-o si eu de nenumarate ori, dar miezul de nuca il pun bucati nu macinat.
RăspundețiȘtergereSa pui si scortisoara data viitoare. Ii da un gust sublim. :)
Pe aripi de primavara
RăspundețiȘtergere8 Martie lin coboara
Si in a lui privire
Va aduce mult noroc si fericire !Cu drag, Just me:)
Sanda serveste cuincredere.
RăspundețiȘtergereMiha si eu am pus cateva bucatele mai marisoare in blat, am sa incerc si cu scortisoara.
RăspundețiȘtergereJuste me frumoasa poezia, multumesc.
RăspundețiȘtergerem-am indragostitde prajitura asta pur si simplu, arata fantastic. Felicitari!
RăspundețiȘtergeresi tot blogul tau este foarte frumos :)
INA ma bucur ca-ti place.
RăspundețiȘtergere