si pentru ca aveam adunate mai multe albusuri in congelator,
m-am gandit sa incropesc un tort de bezea.
asadar am facut 3 blaturi de bezea
asadar am facut 3 blaturi de bezea
pe care le-am umplut cu o crema de ciocolata si frisca
pentru bezea:
6 albusuri
15 linguri de zahar
1 lingurita zeama de lamaie
Albusurile trebuiesc decongelate in frigider
si apoi aduse la temperatura camerei.
Se mixeaza bine cu zeama de lamaie,
apoi se adauga treptat zaharul mixand in continuare.
Este important sa obtinem o spuma foarte densa, lucioasa, ce nu curge in momentul in care intoarcem castronul cu gura in jos.
Cu ajutorul unui capac desenam cercuri pe foaia de copt si intindem bezeaua dupa dimensiunea obtinuta.
Se coc pe rand cele 3 blaturi la 150 grade timp de aproximativ 45 minute pana ce bezeaua s-a uscat.
Se lasa la racit in cuptor.
pentru crema:
3 oua
8 linguri zahar
120g ciocolata
125g unt sau margarina
120ml frisca
Se pun ouale cu zaharul pe baia de aburi. Cu telul in forma de para batem incontinuu pana ce crema se ingroasa tare. Se opreste focul si se incorporeaza ciocolata in crema apoi o lasam la racit.
Cand crema este rece o mixam cu untul la temperatura camerei si apoi cu frisca mixata separat.
Tips: montati tortul direct in tava de servire. Eu nu am facut asa, iar in momentul in care l-am transferat in tava in s-a sfaramat blatul pe margine.
Daca doriti un tort mai rafinat adaugati nuca prajita si taiata marut in foi sau in crema.
Un deliciu! Sa va fie de bine!
RăspundețiȘtergereMagnifique elle et superbe une delice. Bisous
RăspundețiȘtergereE un fel de pavlova,nu???e super bun,da-i prea complicat pentru mine,asa ca ma multumesc cu o felie de la tine;pup si o saptamana usoara!!
RăspundețiȘtergerede altfel,primul sosit,primul servit!!!
Lulu ma bucur ca-ti place, tortul asta nu e chiar Pvlova :)
ȘtergereCe bine arata! Imi place!
RăspundețiȘtergereVai ce sectiune!... Vreau si eu o felie!.. Arata tare apetisant!
RăspundețiȘtergereWaw ce bunatateeeeeeeeeeeee !!!
RăspundețiȘtergereUn premiu te asteapta la mine pe blog, pe care ti-l ofer din tot sufletul.
Te tzuc cu drag !
ce minunatie, felicitari!!!
RăspundețiȘtergereOmg ce bine Arata!Foarte frumos si aspectos!Salvat ca-mi place cum suna.Pup.xoxo
RăspundețiȘtergereSe topeste in gura!
RăspundețiȘtergereBuna!
RăspundețiȘtergereFelicitari pt. tot ceea ce faci!
Am facut foile acestea dar nu stiu cand se pune crema. E mai indicat cu o zi inainte sa o pun?
Multumesc anticipat pt.raspuns
si spor la bucatarit!
Foile de bezea se pot pastra mai multe zile la temperaura camerei. E mai bine a le umplii cu o zi inainte de a consuma tortul...pup
RăspundețiȘtergereOk. Multumesc mult pt. promptitudine. Am crema la racit.
ȘtergereO ultima intrebare: frisca se pune nebatuta odata cu untul ?Nu am gasit in reteta cand se pune frisca.
Si eu te pup!
Mada
P.S. Te-am votat si eu, mult succes!
in crema racita se pune untul se mixeaza bine apoi se pune si frisca mixata si ea.
Ștergere