sâmbătă, 15 martie 2014

Tarta cu branza si spanac

pentru iubitori de spanac propun aceasta tarta cu branza, spanac si oua,
ce ziceti, arata bine, nu? 
     Aluatul pentru tarta
  • 250 grame faina
  • 160 ml apa calduta 
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 50ml ulei 
  • 1 praf de sare  
 Umplutura: 
  • 500g spanac
  • 300 grame branza sarata
  • 2 fire ceapa verde
  • 3 catei usturoi
  • 4 linguri de smantana
  • sare, piper 
  •  8 oua
Faina se amesteca cu drojdia, apa calduta, apoi se aduaga sarea si uleiul. 
Se framanta aluatul si se lasa la odihnit. 

Se pune o oala cu apa pe foc, cand incepe sa fiarba apa se adauga spanacul.
Se lasa 5 minute sa fiarba, se scurge de apa si taie marunt.
Ceapa se taie rondele, usturoiul se toaca si el si se pun la calit impreuna in ulei incins.
Se adauga spanacul si se mai tine pe foc 3 minute, se da deoparte si se lasa sa se racoreasca putin.
 Se adauga branza sfaramata, smantana si 3 oua batute cu furculita.
Se amesteca compozitia si  se da gust cu sare si piper.


O tava de copt cu fundul detasabil se unge cu unt si se presara cu faina.
Se intinde foaia de aluat, se aseaza in tava avand grija sa tapetam si peretii vasului cu aluat.
 Se inteapa din loc in loc cu furculita si se toarna compozitia de cu spanac.
Se fac mici gropite si se sparg 5 oua in ele.
Se da tava la cuptor pentru 40-245 de minute  la 180 de grade.
Pofta buna!!






2 comentarii:

Printfriendly