pt blat
1 borcan compot de visine
250 g unt moale
250 g unt moale
200 g zahar
1 varf de sare
6 oua
400 g faina
1 praf de copt
5 linguri lapte
2 linguri praf de cacao
Untul se spumeaza cu zaharul si praful de sare, apoi se aduga pe rand ouale si la urma faina cernuta cu praful de copt.
Se toarna jumatate din compozitie in tava si se presara visinele.
Restul de compozitie se amesteca usor cu laptele si cacao si se torna usor peste visine.
Se coace in cuptorul bine incins timp de 30 minute.
pt crema
2 plicuri budinca de vanilie
700ml lapte
8 linguri zahar
200g unt
Budinca se dizolva in laptele rece, se adauga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa si o lasam la racit, apoi s emixeaza bine cu untul.
Se intinde crema peste blat si se face o glazura de ciocolata...eu am renuntat la ea si am pus bombonele de ciocolata.
Frumoasa si sunt convinsa ca si gustoasa.
RăspundețiȘtergereSa ai o zi buna , Diana!
buuuuna!foarte buna si arata chiar foarte bine!brava!|
RăspundețiȘtergeremultumesc...va pup !
RăspundețiȘtergereHristos a Inviat!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru urari si iti doresc un Paste Fericit alaturi de cei dragi!
Prajitura arata tare bine!xxx
Hristos a inviat! Multumesc de vizita si de urari. Arata foarte bine prajitura ta, eu optand doar pentru prepararea budincii de vanilie fara praf. Dar o voi testa sigur, pentru ca mi se pare interesanta si aspectuoasa!
RăspundețiȘtergereDiana, arata delicios si cui nu i-ar place sa inpace si capra si varza, adica sa aiba si prajitura cu fructe si prajitura cu ciocolata intr-un singura! :-)
RăspundețiȘtergereO mica mentiune - termenul pentru batonasele marunte de ciocolata adaugate pe deasupra este "barot" (in engleza "sprinkles" de la "sprinkle"= a presara). Exista in multe arome nu numai ciocolata, sunt sigura ca ai vazut prin magazine.
Trei linguri de praf de copt? Nu este prea mult?
RăspundețiȘtergereanonim, am corectat greseala, multumesc de avertizare.
RăspundețiȘtergereAm incercat o ,foarte buna si usor de facut!
RăspundețiȘtergere