astazi am avut chef de ceva dulce si cum aveam un blat de tort ratacit am facut rapid acest tort
blat de tort
din 6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 plic praf de copt
crema:
5 oua
10 linguri zahar
250 g mascarpone
250ml frisca
2 plicuri zahar vanilat
1 esenta rom
pt insiropat:
300ml cafea slaba
zahar dupa gust
pt blat: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, se bate bine pana se topeste si se obtine o spuma densa ce nu curge.Se adauga galbenusurile se bate putin pana se incorporeaza in compozitie, apoi se pune faina si praful de copt.
pt crema: se bat putin ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi
se bate incontinuu pana se formeaza o crema groasa.
se bate incontinuu pana se formeaza o crema groasa.
se adauga vanilia si se lasa la racit, apoi se mixeaza cu crema mascarpone si cu frisca batuta bine si esenta de rom.
Vreau si eu o feliuta,asta daca nu-i prea tarziu!Te pup!
RăspundețiȘtergereIar ai facut bunatati bune Diana.
RăspundețiȘtergereTe pup si pe curand!
Blatul inlocuieste piscoturile!? Trebuie sa incerc si eu. Cred ca nu e asa dulce... De cand te cunosc (virtual) sunt o fana a dulciurilor tale.
RăspundețiȘtergereTe pup.
Mimi, Medi multumesc de vizita.
RăspundețiȘtergereAngela ma bucur ca-ti plac dulciurile mele.
RăspundețiȘtergerearata super bine,numai ca daca eu nu beau cafea nu-mi place tiramisu,dar daca il modific putin,o sa fie un deliciu iti multumesc,in cafeaua macinata proaspata as sta zece zile cu nasul in ea,ador aroma da n-o pot bea ca-mi da o stare ciudata,felicitari pt.blog
RăspundețiȘtergereMie imi place tare mult tiramisu.Tortul tau arata.....suuuper.
RăspundețiȘtergereEste cel mai tare tort!!!!!!Tinoti-o tot asa cu torturile .Va pup .La revedere
RăspundețiȘtergere