sâmbătă, 10 aprilie 2010

Tort Tiramisu


 astazi am avut chef de ceva dulce si cum aveam un blat de tort ratacit am facut rapid acest tort

 blat de tort 
din 6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 plic praf de copt

crema: 
5 oua
10 linguri zahar
250 g mascarpone
250ml frisca
2 plicuri zahar vanilat
1 esenta rom

pt insiropat:
300ml cafea slaba
zahar dupa gust


pt blat: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, se bate bine pana se topeste si se obtine o spuma densa ce nu curge.Se adauga galbenusurile se bate putin pana se incorporeaza in compozitie, apoi se pune faina si praful de copt.
pt crema: se bat putin ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi
se bate incontinuu pana se formeaza o crema groasa.
se adauga vanilia si se lasa la racit, apoi se mixeaza cu crema mascarpone si cu frisca batuta bine si esenta de rom.
blatul de tort se taie in 3 felii si se insiropeaza cu cafeaua, se umple cu crema.



8 comentarii:

  1. Vreau si eu o feliuta,asta daca nu-i prea tarziu!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iar ai facut bunatati bune Diana.
    Te pup si pe curand!

    RăspundețiȘtergere
  3. Blatul inlocuieste piscoturile!? Trebuie sa incerc si eu. Cred ca nu e asa dulce... De cand te cunosc (virtual) sunt o fana a dulciurilor tale.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  4. Angela ma bucur ca-ti plac dulciurile mele.

    RăspundețiȘtergere
  5. arata super bine,numai ca daca eu nu beau cafea nu-mi place tiramisu,dar daca il modific putin,o sa fie un deliciu iti multumesc,in cafeaua macinata proaspata as sta zece zile cu nasul in ea,ador aroma da n-o pot bea ca-mi da o stare ciudata,felicitari pt.blog

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie imi place tare mult tiramisu.Tortul tau arata.....suuuper.

    RăspundețiȘtergere
  7. Este cel mai tare tort!!!!!!Tinoti-o tot asa cu torturile .Va pup .La revedere

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly