marți, 15 octombrie 2019

Tort de biscuiti cu budinca si banane


Va propun o prajitura/tort usor si rapid de pregatit,
fara coacere si care cu siguranta va va aduce aminte de gustul copilariei.
Este o prajitura in straturi de biscuiti, budinca si banane si ornat cu frisca.
Eu am folosit biscuiti Petit Beurre de la RoStar
asadar avem nevoie de:
400g biscuiti Petit Beurre RoStar
+
2 plicuri budinca de ciocolata
8 linguri de zahar
800ml lapte
4 banane, nu foarte coapte
+
400ml frisca
3 linguri zahar pudra
2 linguri zeama de lamaie

Frisca o batem spuma impreuna cu zaharul, adaugam zeama de lamaie (optional) si o dam la rece.
Tapetam cu folie alimentara o tava potrivita in care vom monta tortul.
Budinca o pregatim urmand indicatiile de pe plic.
Asezam in tava un rand de biscuiti, punem jumatate din budinca de ciocolata calda chiar fierbinte, asezam inca un rand de biscuiti, 
intindem un strat subtire de budinca, asezam feliile de banane, punem budinca ramasa.
 Nivelam cu atentie si asezam un ultim strat de biscuiti.
Lasam tortul la rece cateva ore sau chiar pana a doua zi, apoi in rasturnam pe un platou si il ornam cu frisca.
Pofta buna!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly