Mariana mi-a daruit acest premiu...cum a fost ziua de luni? cum am inceput saptamana?
cum i-am spus si ei somnoroasa disperata dupa o gura de cafea, apoi incet incet m-am trezit de-a binelea si am trecut pe fapte mari cu treburile gospodaresti, mancare, spalat, copii, supravegheat zidar, curatat praful din casa si de afara....hehe distractie nu gluma...si asa se pare ca va fi toata saptamana.:)
am sa-l ofer mai departe
Medi
Marielena
Alialexa
Sidy
Mari
Daiana
Silvia
Alexandrina
yaya
miercuri, 11 august 2010
duminică, 8 august 2010
Tarta cu afine
o reteta cat se poate de simpla si de rapida...
un blat din pandispan copt in forma de tarta cu santul acela pe margine...
din..
4 oua mici ...sau 3 mai mari
8 linguri de zahar
4 linguri de faina
reteta clasica...batem albusurile spuma,
adaugam zaharul, batem bine pana se topeste
apoi punem galbenusurile
si la urma incorporam usor faina.
coacem blatul in tava bine unsa cu ulei si tapetata cu faina
300ml frisca se bate cu 2 linguri de zahar pudra
intindem jumatate din frisca pe blatul rece
presaram 2-3 linguri de afine si acoperim cu restul de frisca
ungem deasupra cu dulceata de afine...eu tocmai am facut-o zilele trecute..un deliciu.
daca e prea groasa dulceata se poate subtia cu 1 lingura de apa
in caz ca nu aveti dulceata o puteti inlocui cu un plic de tort gelle si presarati afine
vineri, 6 august 2010
Prajitura cu nuca, bezea si crema de ness
pentru cine doreste poate inlocuii nessul cu capuccino sau chiar cafea tare
blat
6 oua
12 linguri de zahar
50ml ulei
50ml apa minerala
9 linguri de faina
1 plic praf de copt
cacao
blatul de bezea
6 albusuri
12 linguri zahar
o cana de nuca macinata, putin rumenita inainte
2 linguri faina
2 linguri faina
crema
3 galbenusuri
1 pachet de unt
200g zahar pudra
cacao
2 pliculete de ness
esenta de rom
esenta de rom
pt crantz
4 linguri de zahar
1 cescuta nuci prajite si taiate marunt
4 linguri de zahar
1 cescuta nuci prajite si taiate marunt
pt blat
albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat si se bate bine pana se topeste, se adauga pe rand galbenusurile, apoi uleiul si apa.
se omogenizeaza bine apoi se adauga faina, praful de copt si cacao si se amesteca usor cu o lingura.
se toarna compozitia in tava si se coace.
pt bezea
albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si bate bine pana se formeaza o spuma tare ce nu curge, se adauga nuca macinata si faina
se coace la foc mare pentru 10 minute, apoi se da focul la minim si se lasa pana se rumeneste frumos si se usuca bezeaua.
pt crema
se mixeaza untul cu zaharul pudra, se adauga galbenusurile si nessul dizolvat in 2 linguri de apa si esenta de rom
pt crantz
prima data se pregateste o tava sau un capac pe care vom intinde crantzul si anume o ungem bine cu ulei.
zaharul se pune intr-o craticioara si se caramelizeaza
se trage cratita deoparte, se pune nuca, se amesteca bine si se intinde in tava pregatita.
se lasa sa se raceasca, se desprinde de pe tava se pune intr-o punga si se piseaza cu ciocanelul de snitele.
pt asamblare
blatul se unge cu jumatate de crema, se pune bezeaua, se unge cu restul de crema si se presara crantzul.marți, 27 iulie 2010
Tort Scooby-Doo
a avut 3,2 kg
tortul a fost destul de simplu:un blat alb din 6 oua taiat in doua si inca unul din 3 oua cu cacao, bineinteles insiropate bine
pt crema am facut o budinca de vanilie din 1 l lapte, 3 plicuri budinca, 8 linguri zahar, si rece am mixat-o cu 500ml frisca.
pt decor am folosit ganache de ciocolata.
De la dian@'s cakes |
duminică, 25 iulie 2010
La multi ani puiutii mei !
Azi puiutii mei au implinit 6 anisori, 6 ani de cand viata a luat un alt curs, 6 ani de cand Dumnezeu m-a pus la incercare si mi-a daruit doi ingerasi, 6 ani grei dar si foarte frumosi, care mi-au umplut sufletul si inima de multe bucurii si satisfactii.
Cred ca orice mama isi iubeste puiul si stie ce inseamna cand il tii pt prima data in brante, acum 6 ani am avut parte de o dubla fericire atunci cand am adus pe lume gemenii mei Robert Daniel 3, 700 kg si Raul Sebastian 3,65 kg.
Nu a fost usor, chiar deloc, dar toata durerea si chinurile pt a purta aceasta sarcina, riscurile, nasterea si bineinteles cresterea lor, mai ales primele luni au fost foarte grele, dar Dumnezeu m-a ajutat foarte mult si mi-a dat forta si putere sa trec peste aceste greutati. Bineinteles m-a ajutat si Cristian care desi avea doar 8 ani si jumatate s-a maturizat brusc si a devenit foarte responsabil si devotat, mana mea dreapta, baza mea. Sotul meu isi iubeste foarte mult copii, si-a dat toata silinta sa ma ajute, nu i-a fost nici lui usor, saracul mergea la munca nedormit si vai de capul lui si abia venea acasa ca si ii gaseam 10 lucruri ceva de facut.
A fost greu dar a trecut si sunt o mama fericita !Am trei copii minunati, un sot harnic, poate prea harnic cateodata.
Ii multumesc lui Dumnezeu pt darul lui si pt puterea ce mi-a dat-o !
si am fost mici, mici..
am avut 6 luni....
si am implinit 6 ani...
Cred ca orice mama isi iubeste puiul si stie ce inseamna cand il tii pt prima data in brante, acum 6 ani am avut parte de o dubla fericire atunci cand am adus pe lume gemenii mei Robert Daniel 3, 700 kg si Raul Sebastian 3,65 kg.
Nu a fost usor, chiar deloc, dar toata durerea si chinurile pt a purta aceasta sarcina, riscurile, nasterea si bineinteles cresterea lor, mai ales primele luni au fost foarte grele, dar Dumnezeu m-a ajutat foarte mult si mi-a dat forta si putere sa trec peste aceste greutati. Bineinteles m-a ajutat si Cristian care desi avea doar 8 ani si jumatate s-a maturizat brusc si a devenit foarte responsabil si devotat, mana mea dreapta, baza mea. Sotul meu isi iubeste foarte mult copii, si-a dat toata silinta sa ma ajute, nu i-a fost nici lui usor, saracul mergea la munca nedormit si vai de capul lui si abia venea acasa ca si ii gaseam 10 lucruri ceva de facut.
A fost greu dar a trecut si sunt o mama fericita !Am trei copii minunati, un sot harnic, poate prea harnic cateodata.
Ii multumesc lui Dumnezeu pt darul lui si pt puterea ce mi-a dat-o !
si am fost mici, mici..
am avut 6 luni....
si am implinit 6 ani...
From dian@'s cakes |
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Printfriendly
Categories
afine
ajutoarele mele
aluaturi dospit
aluaturi dospite
aluaturi dulci
aperitive/gustari
banane
bauturi
bezea
bezea ciocolata
biscuiti
biscuiți
branza
budinca
cafea
camara
capsuni
cartofi
cascaval
chec
cheesecake
ciocolata
cozonaci
diplomat
diverse
diverse deserturi
dovleac
drojdie
dulceata
foi
foietaje
frisca
fructe
fursecuri
gem
iaurt
inghetata
lamaie
leapsa
mac
maioneza
mancaruri diverse
mascarpone
mere
miere de albine
napolitane
nuca
nuca de cocos
oua
paste
pâine
pizza
placinte
plăcinte
portocale
prajituri
prăjituri
premii
preparate cu carne
retete naturiste
rulada
salate
scorțișoară
sfaturi in bucatarie
smantana
supe/ciorbe
tarte
tort
torturi
torturi pt copii
untura
vanilie
visine
zmeura