luni, 26 octombrie 2009

premii

Astazi am primit aceste premii de la Mimi http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/
"Eu vreau sa le ofer unei alte harnicute,o blogger-ita noua,la inceput de drum in blogger-it,si anume Dianei,pe care o pup si-i urez mult succes! "




Napolitane cu crema de bomboane


un pachet foi de napolitane
500g bomboane de lapte, cu cat sunt mai gustoase cu atat crema e mai buna
150ml lapte
200g unt sau margarina
8-10 linguri nuca macinata

Bomboanele si laptele se pun intr-o oala pe foc la topit. Se amesteca bine pana se dizolva toate bomboanele.
Se opreste focul si se adauga margarina, se amesteca bine pana se topeste, apoi se adauga nuca.
Se lasa sa se raceasca putin si se intinde crema pe foile de napolitana.
Eu intind crema pe dosul foi unde sunt patratele mai mici, merge mai usor.
Foile unse se suprapun.Se aseaza o greutate pe napolitane.
Se lasa cateva ore si se poate taia




 bomboanele se pot inlocui cu caramele de lapte...
cantitatile si procedura este aceiasi.





Tort Buburuza










Tort Buburuza cu blat de cacao si crema de ciocolata.
Pt montarea buburuzei folositi un castron potrivit pe care il tapetati cu o foaie de naylon, asezati un blat de tort de dimensiunea fundului castronului, insiropati-l, un strat de crema, un blat de tort mai mare , insiropati
Acoperiti si dati la rece pana se intareste bine apoi rasturnati cu atentie castronul si indepartati naylonul..asta e tot

Tort Trenulet Thomas








Robi si Raul la 5 ANI !
'Trenuletul Thomas' este desenele preferat a gemenilor si mare bucurie a fost pe ei cand au primit ieri tricouri cu Thomas!
Tortul a iesit mai prafuit pt ca am presarat cacao pe acoperis la urma, si alta greseala a fost ca nu l-am ornat cu spritul, iesea mai frumos si era mai usor, asa m-am chinuit si m-am enervat foarte tare, fiind cald frisca era moale si nu reuseam sa o intind calumea, mai ales la colturi.
A fost cu crema de frisca cu zmeura.

duminică, 25 octombrie 2009

Briose-Muffins











2 oua
200 gr zahar
200 ml ulei
300 ml iaurt
400 gr faina
1 plic praf de copt
1/2 lingurita sare, zeama si coaja de lamaie
Mod de preparare:
Intr-un castron se pun ouale intregi impreuna cu zaharul, se mixeaza bine, punem si uleiul, cate putin apoi adaugam iaurtul, sarea si sucul si coaja de la lamaie.
Separat amestecam faina cu praful de copt, o incorporam usurel in compozitie .
Se pune compozitia in forme si se presara bucatele de ciocolata.
Pofta buna!

Prajitura cu caise





5 OUA,
10 LINGURI APA MINERALA,
500 G ZAHAR,
250G FAINA
1 KG CAISE,  
SCORTISOARA

Se freaca galbenusurile cu 250g zahar, se adauga treptat apa minerala si se amesteca bine, se pune si faina, trebuie sa rezulte un aluat mai grosut ce curge. Se toarna in tava.
Caisele se spala se desfac in doua si se pun in tava peste aluat, se presara scortisoara.
Se introduce tava la cuptor pentru 15 minute.
Intre timp cele 5 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar si 2 linguri de apa (eu nu am mai pus apa pana acum in albusuri si nici nu am sa o mai fac pentru ca mi s-a lasat compozitia)

Se scoate tava din cuptor, se intinde albusurile peste prajitura si se coace in continuare la foc mic pana se usuca bezeaua, aproximativ 20 minute.

Prajitura cu nuca si biscuiti




blat:
-5 albusuri, 100g zahar, 100g nuca macinata, 4 linguri faina, 1/2 praf de copt
Albușurile se bat spuma cu zaharul,se aduga nuca macinata, faina, praful de copt.
Se amesteca usor si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.Se coace la foc potrivit.

crema:
-3oo ml lapte, 6 linguri zahar,o budinca de vamilie,150g unt,vanilie
Se prepara budinca cu laptele si zaharul, se lasa la racit si se adauga untul,se mixeaza bine pana devine o spuma pufoasa, se adauga vanilia.

Peste blatul racit se intinde crema, apoi se aseaza un rand de biscuiti si se pune deasupra glazura.

glazura :
-100g ciocolata se topeste cu 2 linguri unt, 2 linguri apa.se lasa 2 minute sa se rocoreasca si se toarna peste biscuiti.


Printfriendly