marți, 27 octombrie 2009

Galuste de gris pentru supa




3 oua, gris, putina sare sau vegeta
Ouale se bat bine, bine se adauga sarea si grisul treptat, treptat si se amesteca bine pana se ia compozitia de pe fundul farfuriei in momentul amestecarii.
Cu varful unei o lingure ude se ia din compozitie si se pune in supa care fierbe la foc mic.
Asteptati cateva secunde si daca galusca se ridica la suprafata si creste putin compozitia este buna, daca se sfarama si se imprastie in supa trebuie sa mai adaugati un picut de gris, cate o jumatate de lingurita odata.
In cazul in care compozitia este prea tare se mai adauga putina apa rece in ea si se face proba din nou.
Atentie nu puneti tot grisul odata, ci trepta cate un pic.
Se da focul la mic pana incepe sa fiarba, atunci se pune o ceascuta cu apa rece, se repeta treaba asta de 2-3 ori. Se lasa sa mai fiarba 5 min si se opreste focul.
Se acopera oala cu un capac si se lasa cam 15 min , timp in care galustele se mai umfla.

tips:
1.pentru a fi siguri ca vom avea galuste moi si pufoase se poate adauga un varf de cutit cu praf de copt.
2.folositi compozitia imediat ce ati facut-o, daca o lasati sa stea se va intarii si veti obtine galusti tari care nu vor mai fierbe niciodata .

Printfriendly