vineri, 6 august 2010

Prajitura cu nuca, bezea si crema de ness





o prajitura delicioasa care se face foarte simplu
pentru cine doreste poate inlocuii nessul cu capuccino sau chiar cafea tare

blat
6 oua
12 linguri de zahar
50ml ulei
50ml apa minerala
9 linguri de faina
1 plic praf de copt
cacao
blatul de bezea
6 albusuri
12 linguri zahar
o cana de nuca macinata, putin rumenita inainte
2 linguri faina
crema
3 galbenusuri
1 pachet de unt
200g zahar pudra
cacao
2 pliculete de ness
esenta de rom
pt crantz
4 linguri de zahar
1 cescuta nuci prajite si taiate marunt

pt blat
albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat si se bate bine pana se topeste, se adauga pe rand  galbenusurile, apoi uleiul si apa.
se omogenizeaza bine apoi se adauga faina, praful de copt si cacao si se amesteca usor cu o lingura.
se toarna compozitia in tava si se coace.
pt bezea
albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si bate bine pana se formeaza o spuma tare ce nu curge, se adauga nuca macinata si faina
se coace la foc mare pentru 10 minute, apoi se da focul la minim si se lasa pana se rumeneste frumos si se usuca bezeaua.
pt crema
se mixeaza untul cu zaharul pudra, se adauga galbenusurile si nessul dizolvat in 2 linguri de apa si esenta de rom


pt crantz
prima data se pregateste o tava sau un capac pe care vom intinde crantzul si anume o ungem bine cu ulei.
zaharul se pune intr-o craticioara si se caramelizeaza
se trage cratita deoparte, se pune nuca, se amesteca bine si se intinde in tava pregatita.
se lasa sa se raceasca, se desprinde de pe tava se pune intr-o punga si se piseaza cu ciocanelul de snitele.
pt asamblare
blatul se unge cu jumatate de crema, se pune bezeaua, se unge cu restul de crema si se presara crantzul.



marți, 27 iulie 2010

Tort Scooby-Doo

a avut 3,2 kg
tortul a fost destul de simplu:
un blat alb din 6 oua taiat in doua si inca unul din 3 oua cu cacao, bineinteles insiropate bine
pt crema am facut o budinca de vanilie din 1 l lapte, 3 plicuri budinca, 8 linguri zahar, si rece am mixat-o cu 500ml frisca.
pt decor am folosit ganache de ciocolata.

De la dian@'s cakes

duminică, 25 iulie 2010

La multi ani puiutii mei !

Azi puiutii mei au implinit 6 anisori, 6 ani de cand viata a luat un alt curs, 6 ani de cand Dumnezeu m-a pus la incercare si mi-a daruit doi ingerasi, 6 ani grei dar si foarte frumosi, care mi-au umplut sufletul si inima de multe bucurii si satisfactii.
Cred ca orice mama isi iubeste puiul si stie ce inseamna cand il tii pt prima data in brante, acum 6 ani am avut parte de o dubla fericire atunci cand am adus pe lume gemenii mei Robert Daniel 3, 700 kg si Raul Sebastian 3,65 kg.
Nu a fost usor, chiar deloc, dar toata durerea si chinurile pt a purta aceasta sarcina, riscurile, nasterea si bineinteles cresterea lor, mai ales primele luni au fost foarte grele, dar Dumnezeu m-a ajutat foarte mult si mi-a dat forta si putere sa trec peste aceste greutati. Bineinteles m-a ajutat si Cristian care desi avea doar 8 ani si jumatate s-a maturizat brusc si a devenit foarte responsabil si devotat, mana mea dreapta, baza mea. Sotul meu isi iubeste foarte mult copii, si-a dat toata silinta sa ma ajute, nu i-a fost nici lui usor, saracul mergea la munca nedormit si vai de capul lui si abia venea acasa ca si ii gaseam 10 lucruri ceva de facut.
A fost greu dar a trecut si sunt o mama fericita !Am trei copii minunati, un sot harnic, poate prea harnic cateodata.

Ii multumesc lui Dumnezeu pt darul lui si pt puterea ce mi-a dat-o ! 

si am fost mici, mici.. 




am avut 6 luni....



si am implinit 6 ani...


                                    
From dian@'s cakes

vineri, 23 iulie 2010

Melcisori cu nuca si scortisoara



PT ALUAT:
50 g unt topit si racit
300 ml lapte caldut
1 ou
3-4 lingura zahar
1/2 lingurita sare
1 pachet praf budinca de vanilie
500 g faina
20g drojdie proaspata
UMPLUTURA:
80 g unt temperatura camerei
150 g zahar
2 lingura scortisoara
100 g nuci taiate, zdrobite sau macinate
stafide
GLAZURA:
50 g crema de branza
15 g unt temperatura camerei
100 g zahar pudra
aroma de vanilie

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut cu o lingura de zahar, se lasa 10 minute sa dospeasca.
Faina se cerne, se pune intr-un vas mare, se face loc la mijloc unde se pun pe rand: drojdia, oul, restul de zahar, praful de budinca, sarea si untul. Se framanta un aluat si se lasa la crescut 1 ora.
Masa de lucru se unge cu ulei si se intinde aluatul de 1 cm grosime. Se unge cu unt, se presara zaharul si nucile, stafidele.
Se ruleaza si se taie in felii de 2 cm. Se aseaza rulourile pe tava in care am pus hartie de copt si se lasa la crescut 30 minute apoi se coc in cuptorul incins.
Fierbinti se ung cu glazura obtinuta din amestecarea tuturor ingredientelor.



 si cateva neglazurate...


joi, 22 iulie 2010

Spuma de capsuni

un desert simplu si rapid de facut dar foarte bunnnnn, pe care din copilarie il ador.
 6 albusuri
10 linguri de zahar
2 cani capsuni
Albusurile le mixam bine, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana se topeste.
E important e sa obtinem o spuma tare, lucioasa care nu curge.
Adaugam capsunile si mai mixam putin, mie imi place sa ramana si bucatele mai mici intregi...sa simt capsunile cand mananc.
Un desert delicios ce se serveste rece.


joi, 15 iulie 2010

miercuri, 14 iulie 2010

Tort Inimioara - iaurt de zmeura

un tort pt o printesa care a implinit 8 ani, nepotica mea, Karla
a fost un blat de cacao, crema din iarut de zmeura si mascarpone, imbracat in frisca si ornamente din pasta de zahar.
a avut 2,5 kg

blat
6oua
8 linguri zahar
50ml ulei
8 linguri de faina
1 plic praf de copt
se bat bine albusurile, se adauga zaharul treptat si se mixeaza bine pana se topeste si se formeaza o spuma care nu curge
se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, cacaoa, faina cu praful de copt , amestecam usor cu o lingura
se coace in tava unse cu unt si presarata cu faina pana trece testul cu scobitoarea.

crema
400ml iaurt de zmeura
15g gelatina
500ml frisca lichida
4 linguri zahar pudra
250g crema mascarpone
gelatina se pune la inmuiat in putin sirop de zmeura sau lapte, apa...se lasa 10 minute apoi se topeste si se lasa sa se rocoreasca bine, dar sa nu se inchege.
se iau 2-3 linguri de iaurt se pun in gelatina si se amesteca, mai adaugam 2-3 linguri apoi tot iaurtul.
frisca se mixeaza cu zaharul pudra, se pune iaurtul apoi mascarponele.

sirop: 400ml apa, zahar dupa gust, zahar vanilat, sirop sau suc de zmeura


ornat: 300ml frisca, 3 linguri de zahar pudra, colorant, ornamente .

se da crema la rece si cand s-a intarit putin montam tortul
blatul se taie in 4 felii pe orizontala, se insiropeaza si se umple cu crema.
se da la rece pana se intareste crema, eu am l-am lasat o noapte....apoi se orneaza.

Printfriendly